arrow_back

Met haar camera maakt Corine Harkes herinneringen van momenten


Het hart van de Alphense Corine Harkes ligt bij de zorg, maar fotografie geeft haar bakken vol energie. Sinds een paar jaar combineert ze beide beroepen dan ook, wat ze met veel plezier doet. “Voor mij staat bij fotografie, net als bij de zorg, het gevoel dat je mensen geeft op nummer één.”

Als jong meisje was Corine al in de ban van haar fototoestel. Anders dan haar leeftijdsgenootjes had ze toen een echte camera, geen wegwerptoestel. Ondanks dat ze opgroeide met een liefde voor fotografie, koos ze 32 jaar geleden toch voor een baan in de zorg. Een paar jaar terug greep ze toch weer naar haar camera en daar heeft ze tot op de dag van vandaag geen moment spijt van gehad. “Het geeft zoveel energie”, glundert ze.

Ariene Fotografie

De stap om haar eigen bedrijf op te richten zette Corine zo’n twee jaar geleden. “Zo’n vijf jaar geleden kreeg ik een burn out. Toen ging ik voor mezelf op zoek naar dingen die mij energie gaven. Ik ging de natuur in met mijn camera en dat gaf zo’n goed gevoel”, vertelt ze. “Het idee om mijn eigen bedrijf op te richten kwam toen een collega vroeg of ik foto’s voor haar kon maken. Toen daarna nog een collega volgde, besloot ik om daar iets mee te gaan doen.”

Hiermee was het eigen bedrijf van Corine, genaamd Ariene Fotografie, geboren. “Ik hoor het je denken, ‘hoe kom je op deze naam?’ en dat snap ik. Het zorgt soms voor verwarring omdat mijn roepnaam Corine is. Mijn doopnamen zijn Cornelia Ariene. Ik ben vernoemd naar mijn vader Cornelis en mijn opa Arie. De naam Ariene heb ik altijd erg mooi gevonden en ik had een warme band met mijn opa. Ik ben erg trots dat mijn bedrijf de naam Ariene Fotografie draagt, dus ik leg het graag uit!”

Herinneringen maken van momenten

Corine combineert haar werk in de zorg met haar eigen bedrijf. Op de vraag of ze bepaalde ervaringen vanuit de zorg meeneemt in haar werk als fotograaf, knikt ze instemmend. “Dat klinkt misschien gek, maar in mijn ogen gaat het in beide gevallen om een dienstbaar beroep. Je wilt mensen iets geven, iets waardevols. Daarnaast heb ik geleerd om mijzelf in te leven in anderen. Bij dementerenden is het bijvoorbeeld het beste om mee te gaan in hun verhaal. Die aanpak werkt bij kinderen ook goed. Bij een familieshoot kun je ze maar beter laten gaan, dan krijg je de leukste en spontaanste beelden.”

Door haar werk in de zorg is Corine zich ook erg bewust van de waarde van foto’s. “Foto’s bevriezen als het ware de bijzondere momenten. Wat ik als fotograaf wil bereiken is dat er herinneringen boven komen bij het kijken naar de foto. Alsof je voor even weer teruggebracht wordt naar dat moment. Dat je de geur weer ruikt, de omgeving weer voor je ziet en dat je voelt hoe het was. Of het nu voor een lach of een traan zorgt, mijn wens is om mensen op zo’n manier in beeld te brengen dat ze herinneringen van mooie en bijzondere momenten hebben.”

Genieten van elke shoot

Of je nu graag een loveshoot of familieshoot wilt of juist een fotograaf zoekt voor jouw bruiloft, Corine doet het allemaal met veel plezier. Als ze iets mag aanraden, zou het een familieshoot zijn. “Door de afgelopen periode zijn veel mensen meer waarde aan hun gezin en familie gaan hechten. Hoe mooi is het om dit vast te leggen op beeld? Daarbij is het voor de familie echt een uitje. Ik ben gek op de natuur, dus vaak neem ik families mee naar een park, bos of het strand. Als er kinderen bij zijn is dit ook ideaal, zij kunnen zich dan lekker uitleven.”

Corine geniet van alle shoots waar ze voor gevraagd wordt, maar heeft stiekem toch één favoriet. “Alles heeft zijn charme, maar de shoot waar ik zelf nog altijd heel gelukkig van wordt als ik eraan terugdenk, is een familieshoot bij de Wassenaarse Slag. Vooraf dacht ik, dit wordt een drama. Onderweg daarnaartoe kwam het met bakken uit de hemel en ook tijdens de shoot regende het. Desondanks bleef de familie zo positief. Het was een geweldige dag en iedereen heeft veel gelachen. Na afloop kreeg ik zulke leuke reacties. Ze waren zo dankbaar dat ik hen een leuk feestje had bezorgd. Dat is waar ik het voor doe.”

Wil jij een bijzonder moment vastgelegd hebben op beeld? Neem dan eens contact op met Corine via 06 48460776, ArieneFotografie@outlook.com of stuur een WhatsApp berichtje. Meer weten over de shoots? Check dan de website ArieneFotografie.com.Reacties