arrow_back

MINERVA Corona


Als je op Google 'corona' intikt, ziet dat het biermerk inmiddels dik verslagen is. Het is virus hier en virus daar. Het rammelt van de opruiende enge teksten. Eerste dode, alsof er nog honderdduizend komen. En het woord 'crisis' valt om de klipklap.

Mensen doe even normaal. Het is gewoon een soort van griepvirus. Daar gaan elk jaar mensen aan dood. Dezelfde mensen die elk jaar een risico lopen. Mensen met een longziekte, zwakke gezondheid en/of stokoud.
Het grote verschil is dat dit een nieuw virus is en dat er dus niemand met weerstand rondloopt en dat we, zoals elk jaar, de griepprik met het verkeerde vaccin zijn gaan halen. Dus worden er gewoon iets meer mensen ziek dan andere jaren.

De grootste vijand van de mens is angst. En precies die angst maakt dat we niet normaal om kunnen gaan met een risico. Corona is onbekend en valt daarmee in het engste potje van allemaal. De kans dat een vliegtuig op je huis valt, is groter dan dat je dood gaat aan corona.
De echte ellende is voor onze economie. Omdat iedereen al bij voorbaat in z’n broek schijt, gaan er bedrijven dicht. Dat is niet zo goed voor de verkoop. Ook worden er evenementen afgeblazen of uitgesteld. Ook jammer.

Afgelopen week was het eerste geval hier in Alphen. De burgemeester zei heel nuchter dat er voorzorgen worden genomen en dat de GGD voorlichting geeft. Gelijk heeft ze. Iets vaker en langer de handen wassen. Niet al te uitbundig zoenen met vrienden die net uit Italië terugkomen. En het natuurlijk niet opzoeken, gewoon even een ziekenbezoekje via social media afleggen in plaats van IRL.

Het beste advies is nog altijd niet in paniek raken en doorgaan met ademhalen.
Ik eet zo maar eens mijn pizza diavolo, die dood alles wat er in de buurt van mond en neus komt.



Reacties