arrow_back

Mini-gondelvaart in Alphen: versierd bootje vaart door de Rijn


Volle kades en terrassen, het was tot voor kort een bekend beeld op de derde dinsdag van september. In november 2018 ging de stekker uit het Alphense evenement, maar op dinsdagavond besloot een bootje toch een eigen mini-gondelvaart te organiseren.

Zestien jaar lang konden mensen uit Alphen en omgeving genieten van de gondelvaart, die toen nog traditiegetrouw plaatsvond op de vooravond van de Alphense Jaarmarkt. Maar vanaf september 2019 werd het evenement niet meer georganiseerd. Dit vanwege het steeds geringere aantal deelnemers die mee wilde varen over het water. In de hoogtijdagen van de gondelvaart deden zo’n zestig boten mee, maar dit was in 2018 afgezwakt naar negentien.

Op dinsdagavond 15 september was het een mooie avond om op het terras te zitten vanwege het warme weer die dag. De horecagasten die op een terras langs de Rijn zaten hoefden het echter niet helemaal zonder verlichte en versierde bootjes te doen. Een grote botenparade bleef weliswaar uit, maar er was toch een gezelschap die zijn eigen mini-gondelvaart organiseerde. Versierd en al voer het bootje over het water. Zo hadden Alphenaren toch wat om naar te kijken op de derde dinsdag in september.



Reacties