arrow_back

Mogelijk acht woningen op plek voormalig uitvaartcentrum


Het uitvaartcentrum Kamsteeg & Kramer aan de Nassaustraat in Alphen was buurtbewoners een doorn in het oog. Ze waren dan ook opgelucht toen het uitvaartcentrum weg ging. Een ander bedrijf lijkt er ook niet te komen, want er komen mogelijk woningen op de plek.

De komst van het uitvaartcentrum Kamsteeg & Kramer riep in de zomer van 2018 veel emoties op bij de buurtbewoners. Het uitvaartcentrum werd gevestigd in een pand middenin de kinderrijke Nassaustraat tegenover een speelplaats. De buurtbewoners waren niet blij met rouwauto’s en crematies tussen hun woningen.

Vorig jaar ging Kamsteeg & Kramer failliet. Buurtbewoners wilden niet opnieuw worden geconfronteerd met een uitvaartcentrum. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn deelde deze mening en wilde ook niet opnieuw een uitvaartcentrum tussen de huizen in de kinderrijke Nassaustraat. Wethouder Gerard van As ging daarover met de eigenaar van het pand in gesprek.

De suggestie van een aantal woningen op deze locatie sloeg de wethouder toen in zijn achterhoofd op. Maar nu lijkt het erop dat buurtbewoners en de gemeenteraad hun zin krijgen. Er is namelijk een vergunning aangevraagd bij de gemeente voor het verbouwen van een pand naar acht appartementen op de plek van het uitvaartcentrum.

Op de foto: de ondernemers Kamsteeg en Kramer verdedigen in 2018 de komst van het uitvaartcentrum bij de politieke partijen.



Reacties