arrow_back

mPloyed doneert mengpaneel aan MAX: “Een geweldig gebaar”


Ook maatschappelijke organisaties worden getroffen door de coronacrisis. Zo ook Stichting MAX, de vrijwilligersorganisatie die het beheer en de exploitatie van de jongerencentra/poppodia MAX en The Cube verzorgt. Dat mPloyed een mengpaneel aan MAX doneert is in deze tijd dan ook extra welkom.

“Ook op onze locaties is er al bijna een jaar weinig tot niets meer mogelijk”, zegt voorzitter Sander de Nie. “Alle reserves zijn opgegaan aan de vaste lasten en noodzakelijk onderhoud. Gelukkig konden wij aanspraak maken op het steunfonds van de gemeente Alphen aan den Rijn, waardoor we in ieder geval de energierekeningen konden betalen.”

Op locatie MAX aan de Olympiaweg opent de stichting evenals vorig jaar weer een zomerterras. Omdat de reserves op zijn, is er een crowdfunding gestart om dit mogelijk te maken. Daarnaast roept de stichting ondernemers op om lid te worden van de Club van 100, zodat de activiteiten voor jongeren en de muziekactiviteiten ook in de toekomst blijven bestaan.

Tegenvaller

De tijdelijke sluiting is gebruikt om onderhoud uit te voeren aan de panden en de licht- en geluidsinstallaties. Tijdens dit onderhoud werd duidelijk dat een belangrijk onderdeel van de DJ set, het mengpaneel, niet meer gerepareerd kon worden. “Een flinke tegenvaller, want dit zijn kostbare apparaten.”

mPloyed is een van de bedrijven die al sinds de start in 2016 lid is van de Club van 100. Naast de jaarlijkse bijdrage besloot mPloyed om dit jaar voor MAX het mengpaneel te vervangen. De donatie van mPloyed komt op het goede moment: binnenkort zijn er DJ workshops bij MAX, waarbij het mengpaneel een essentieel onderdeel is.

Maatschappelijk betrokken

Nico Waaijer van mPloyed vertelt: “We zijn al een aantal jaar bekend met het goede werk van Stichting Max, die binnen Alphen aan den Rijn voor een veilige uitgaansomgeving voor onze kinderen en kleinkinderen zorg draagt. Ook (klein)kinderen van ondernemers! We vinden het een morele plicht om als Alphense ondernemer de vrijwilligers van MAX te steunen in deze moeilijke tijden, zodat ze binnenkort (als de omstandigheden dat weer toelaten) onze jeugd kunnen vermaken. We roepen andere ondernemers vanuit Alphen aan den Rijn van harte op om net als mPloyed lid te worden van de ‘Club van 100’. Het kost slechts € 200 per jaar, is nog aftrekbaar ook en houdt daarmee onze jeugd van de straat.”

Sander de Nie: “Ik hoef niet uit te leggen dat wij ontzettend blij zijn met dit geweldige gebaar! Zonder de donatie van mPloyed hadden we zodra er weer iets mogelijk is, zonder geluidsinstallatie gezeten. Fantastisch om te zien dat er ondernemers zijn die zó maatschappelijk betrokken zijn, dat ze zélfs in deze tijd anderen uit de brand helpen.”



Reacties

Locatie