arrow_back

Museumpark Archeon is gesloten, maar de werkzaamheden gaan gewoon door


Vanwege de coronamaatregelen is museumpark Archeon momenteel gesloten, maar dit betekent niet dat er niks gedaan wordt in het museumpark. Archeon is namelijk volop bezig met werkzaamheden, zoals het onderhoud en behoud van hun archeologische voorwerpen en reconstructies.

Op dit moment worden de ridders ingezet om de binnenkant van de middeleeuwse huizen te schilderen. Dit doen zij met puur biologische verf gemaakt van natuurlijke pigmenten en botjes, of ze maken gebruik van eieren van de kippen die rondlopen in Archeon. Daarnaast is de werkgroep van Bijenlandschap Archeon druk bezig met het bij-vriendelijk aanleggen van een zogenoemde landweer; een ondoordringbare haag van stekelige struiken zoals hondsroos, meidoorn en sleedoorn.

Om te zorgen dat de flora in het park mooi in bloei staat wanneer Archeon weer opengaat, wordt er ook hard gewerkt aan het snoeien van de bomen en worden hutten en boerderijen zoveel mogelijk bedekt met gras. “Het gras heeft namelijk een isolerende, maar ook een reinigende werking. In de zomer zorgt dit voor het uitblijven van de hitte, en bij regen wordt er zoveel mogelijk water geabsorbeerd, waardoor dit niet in het riool terecht komt”, aldus Archeon.

Daarnaast zijn er ook nog genoeg dieren in het museumpark aanwezig. Tijdens de vogeltelling afgelopen weken zijn er meer dan 30 vogelsoorten gespot. “Dit keer viel het oog op een nieuwe aanwinst, de Siberische Tjiftjaf. Een kleine slanke zangvogel, waar zij tevens hun naam aan te danken hebben. Deze Siberische soort komt voornamelijk voor in Oost-Rusland, Kazachstan, Zuid-Siberië en Noord-Mongolië, maar is nu ongeveer 30 keer in Nederland gespot.”



Reacties

Locatie