arrow_back

Nieuw appartementencomplex langs Churchilllaan


Niersman Projectontwikkeling is van plan om langs de Churchilllaan 71 appartementen te bouwen. Een kwart hiervan is bestemd voor sociale huur en 10 procent voor middenhuur. Om de haalbaarheid van het schetsontwerp te onderzoeken sluiten gemeente Alphen aan den Rijn en Niersman een overeenkomst.

Niersman Projectontwikkeling heeft de grond aangekocht van Bouwbedrijf Bruijnes. De grond ligt achter de vestiging van het bouwbedrijf aan de Churchilllaan. Het appartementencomplex komt naast een braakliggend terrein dat voor eventuele doortrekking van de Burgemeester Bruins Slotsingel is bestemd, zodat deze weg indien nodig inderdaad kan worden aangelegd.
Het gaat bij het doortrekken over een nieuw stuk weg met aansluitend een brug over de Heijmanswetering. De weg wordt doorgetrokken om deze met de Maximabrug te verbinden als de Gnephoek wordt bebouwd, de zogenaamde kleine bypass in de Gnephoekpolder.

Het complex met 71 appartementen wordt snel gebouwd als het geplande onderzoek naar de haalbaarheid positief uitvalt. In principe is het plan om gasloos en duurzaam te bouwen. Van de 71 appartementen is 25 procent bestemd voor sociale huur en 10 procent voor middenhuur.

Op de foto het braakliggende terrein in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel



Reacties