arrow_back

Nieuw bij Grip op je eetgedrag: Niet goed? Geld terug!


Succesvol afvallen kun je vergelijken met autorijden; het succes zit ‘m in de combinatie van vaardigheden. “Net als autorijden is succesvol afvallen geen rocket science”, legt Annouschka van Grip op je eetgedrag uit. “Je moet alleen wel weten waar je mee bezig bent.”

Het probleem bij de meeste afvalpogingen is dat ‘we de hellingproef doen terwijl we nog niet weten waar de handrem zit’. Het gevolg: voor je het weet sta je weer op hetzelfde punt als waar vandaan je vertrok. Maar daar kan Annouschka van Grip op je eetgedrag jou bij helpen.

Pak de reden aan

“Helaas wordt teveel ongezond eten nog steeds gezien als een geïsoleerd probleem, waardoor de oplossing steeds weer in de hoek van het eten en bewegen wordt gezocht. Een doekje voor het bloeden”, aldus Annouschka. Want, geeft zij aan, er is een réden waarom je teveel ongezonde producten eet. “En als je die reden niet aanpakt, dan zal de neiging om te overeten blijven bestaan.”

Bij Grip op je eetgedrag is het motto dan ook it’s not about food, it’s about eating, oftewel: afvallen gaat dus niet over eten, maar over het wáarom van je keuzes. Annouschka gaat met jou op zoek naar het wáárom van je eetkeuzes. “Door de vinger op de zere plek te leggen, kun je zorgen dat de kilo’s die je verliest ook weg blijven.” Hierbij gaat zij er van uit dat ‘niemand voor z’n lol te zwaar is’. “Het is dan ook onzin om te denken dat mensen die keer op keer proberen af te vallen maar daar niet blijvend in slagen, niet gemotiveerd genoeg zouden zijn.”

Jojo-ers

Met haar aanpak heeft Annouschka inmiddels wel bewezen dat succesvol afvallen ook voor echte ‘die hard’ jojo-ers is weggelegd. “De stap om hulp te zoeken is voor deze jojo-ers echter groot, omdat zij het vertrouwen in succesvol afvallen en het vertrouwen in zichzelf bij elke poging steeds een beetje meer zijn kwijtgeraakt. In plaats van geld te investeren in een coach, kiezen zij er dan ook eerder voor om zelf maar weer een poging te wagen. Hierbij is de gedachte vaak ‘ik weet zelf wel hoe het komt, dus moet ik het ook zelf oplossen’. Helaas klopt deze gedachte meestal niet. Ondertussen draaien ze zichzelf wel steeds verder vast in het patroon van afvallen en aankomen.”

Om de stap naar hulp te verkleinen heeft Annouschka dan ook iets nieuws: de ‘niet goed, geld terug garantie’. Hiermee hoopt zij jojo-ers over de streep te trekken en zichzelf een coach te gunnen die als geen ander snapt hoe moeilijk de worsteling met eten en de kilo’s is, maar die ook weet dat het écht mogelijk is om deze strijd te winnen en wat dit betekent voor je kwaliteit van leven. “Rust in je hoofd, niet constant bezig zijn met eten, geen schuldgevoelens meer over lekker eten, maar weer oprecht kunnen genieten en als kers op de taart gewicht verliezen.”

Ben jij zo’n jojo-er? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een online-oriënterend gesprek en vraag naar de voorwaarden. Je hoeft het niet in je een(d)tje te doen.



Reacties

Locatie