arrow_back

Nieuw Elan in december


Wat vindt Nieuw Elan? In deze nieuwsbrief staan de politieke standpunten van de fractie van Nieuw Elan in de gemeenteraad van 14 december. Speciale aandacht gaat uit naar verschillende nieuwe woningbouwprojecten.

Recente politieke standpunten december

Nieuw Elan is VOOR vaststellen wijziging winkeltijdenverordening 2015
Nieuw Elan is TEGEN vaststellen bestemmingsplan Rijndijk 108, Hazerswoude-Rijndijk
Nieuw Elan is VOOR beschikbaar stellen financiën Steekterbrug (N207)
Nieuw Elan is VOOR instemmen met Planstudie N207
Nieuw Elan is VOOR vaststellen belastingverordeningen 2018
Nieuw Elan is VOOR vaststellen Najaarsrapportage 2017
Nieuw Elan is VOOR middelen bedrijfsverplaatsing Medo Clean
Nieuw Elan is VOOR vaststellen 3e wijziging verordening Sociaal Domein
Nieuw Elan is VOOR vaststellen beleid SROI
Nieuw Elan is VOOR motie beleid SROI
Nieuw Elan is VOOR vaststellen 5e wijziging APV
Nieuw Elan is VOOR motie vuurwerk
Nieuw Elan is VOOR vaststellen bestemmingsplan Boslaan 10, Benthuizen
Nieuw Elan is VOOR vaststellen bestemmingsplan Buitengebied Alphen
Nieuw Elan is VOOR vaststellen bestemmingsplan Loeteweg 1a, Hazerswoude-Dorp
Nieuw Elan is VOOR vaststellen bestemmingsplan Hoorn 100, Alphen
Nieuw Elan is VOOR motie MAX

RIJNDIJK 108 HAZERSWOUDE-RIJNDIJK
Nieuw Elan vindt dat de kloostertuin bij de Scheepjeskerk niet gebruikt mag worden voor moderne bebouwing. De voltallige Alphense gemeenteraad heeft tegen dit bestemmingsplan gestemd. Ook wil de raad dat het complete complex beschermd wordt.

PLANSTUDIE N207 VERLENGDE BENTWOUDLAAN
Nieuw Elan stemt in met de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan nu aan de wens voor betere lokale maatregelen in Boskoop en Hazerswoude-Dorp is voldaan. "Het is het maximale wat we er nu uit kunnen slepen", aldus fractievoorzitter André de Jeu tijdens de raadsvergadering van 14 december. Woordvoerder in de commissievergadering van 7 december Peter Bontekoe: "Nieuw Elan heeft een duidelijk standpunt. Willen wij het raadsvoorstel steunen, dan moet er het een en ander worden aangepast."

OUDERWETSE BELASTINGEN
Op initiatief van raadslid Robert Blom zal wethouder Michel du Chatinier (CU) een raadsbesluit voorbereiden om drie ouderwetse belastingen te moderniseren: marktgelden en toeristenbelasting worden herijkt en de hondenbelasting waarschijnlijk afgeschaft.

Woningbouw nieuw projecten
Deze maand is een aantal nieuwbouwprojecten van start gegaan. Voor De Harmonie, 110 appartementen aan de Stuyvesantlaan in Rijnhaven-Oost, was maandag 18 december een informatiebijeenkomst. In De Jozef, 106 studio’s aan de Hoflaan, was een rondleiding. Het gebouw is vrijwel gereed om te verhuren. De bouw van De Stadspoort, 38 appartementen aan de Thorbeckestraat, is deze maand begonnen. Begin december is een overeenkomst getekend voor 100 gasloze woningen in het plan Florissant in Boskoop.

Rijnhaven
Wester-Engh neemt de ontwikkeling van de jachthaven op zich en vestigt zich in een deel van de gebouwen op het voormalig Biesterfeldterrein, inmiddels bekend als De Werf. Wethouder Gerard van As overhandigde een symbolische sleutel. De Werf wordt deels verkocht en deels verhuurd aan bedrijven om de Rijnhaven tot bloei te brengen.

Kandidaten gemeenteraadsverkiezingen
De Algemene Ledenvergadering heeft donderdag 21 december de kandidatenlijst goedgekeurd. De top 10 bestaat uit een mix van oude en nieuwe kandidaten: 1 André de Jeu, 2 Petra Hoogenes, 3 Gerard van As, 4 Robin van Heusden, 5 Peter Bontekoe, 6 Lisette Goddrie, 7 Frans Langerak, 8 Robert Blom, 9 Gert-Jan Schotanus en 10 Evon Zevenbergen.

Kerstborrel bij Maggie Blue
Voordat het verkiezingsgeweld losbarst, verwelkomden Vereniging Nieuw Elan, de fractie van Nieuw Elan en wethouder Van As leden en gasten tijdens de kerstborrel van Nieuw Elan in de tent bij Maggie Blue op het Thorbeckeplein.

 

"De gemeenteraadsfractie van Nieuw Elan vormt haar mening over alle voor de gemeente relevante onderwerpen op basis van inhoudelijke kennis van zaken, voortschrijdend inzicht en signalen vanuit de inwoners. Dit betekent dat Nieuw Elan wel uitgangspunten hanteert, maar weinig vooraf vaststaande standpunten heeft."

  • Kunt u zich vinden in de politieke standpunten van de fractie?
  • Past onze manier van politiek bedrijven bij uw idee over ‘echte’ politiek?
  • Heeft u ideeën en meningen die u graag terug zou zien in de lokale politiek?

Word dan lid van Vereniging Nieuw Elan en praat met de gemeenteraadsfractie mee!
Aanmelden voor Nieuw Elan kan via de website www.nieuwelan.nl/steun-ons
Contact n.a.v. de nieuwsbrief kan via adejeu@alphenaandenrijn.nl



Reacties

Locatie