arrow_back

Nieuw Elan stemt in met 190 appartementen aan de Sacharovlaan


Nieuw Elan heeft ingestemd met de bouw van 190 appartementen op de plek van het leegstaande gebouw van Frames (voorheen L'Oréal) aan de Dr. Sacharovlaan in Alphen aan den Rijn. Het overgrote deel van de raadsleden vindt de nadelen niet opwegen tegen de voordelen. Dit is afgelopen raadsvergadering besloten.

Een nadeel is dat het nieuwe complex aanmerkelijk hoger wordt dan de huidige bebouwing. In plaats van de maximum toegestane bouwhoogte van zeventien meter op dit moment, rekt de gemeenteraad die grens in het nieuwe bestemmingsplan op tot 39 meter. Niet alle omwonenden zijn blij met de komst van het hoge complex. Toch wegen de maatschappelijke voordelen van het doorpakken met de woningbouwopgave hoger dan de enkele bezwaren voor dit complex geeft Gemeenteraadslid en woningbouw-woordvoerder Evon Zevenbergen aan.

25 procent van de 190 te bouwen appartementen wordt beschikbaar gesteld aan de sociale sector, 10 procent aan het middensegment. De rest is voor de vrije sector. Ook verantwoordelijk Wethouder Gerard van As toont zich opgetogen over het genomen besluit: ‘’De woningmarkt zit op slot en we moeten iedere kans aanpakken om binnenstedelijk optimaal gebruik maken van de locaties’’Reacties

Locatie