arrow_back

Nieuw Elan wil grotere terrassen voor horeca


Nu de horecaondernemingen in principe per 1 juni open mogen, moeten zij zorgen dat er meer ruimte tussen de tafeltjes en tussen de gasten is. Het gaat vooralsnog om de opening van terrassen. Nieuw Elan wil dat de gemeente horecaondernemers zoveel mogelijk aan grotere terrassen helpt.

Evon Zevenbergen, raadslid voor Nieuw Elan, vraagt van het college van burgemeester en wethouders om meer ruimte voor de horeca. In Alphen aan den Rijn heeft lang niet iedere horecaondernemer een ruim terras. Voor sommige terrassen geldt dat uitbreiden geen optie is, bijvoorbeeld omdat het terras een afgesloten ruimte aan de Oude Rijn is.

Voor andere terrassen is uitbreiden echter wel mogelijk. Het gaat dan vooral om horeca in de straten, bijvoorbeeld Aarkade of Julianastraat, en op het Rijnplein en Thorbeckeplein. De omvang van het terras wordt daar bepaald door de vergunning van de gemeente. Zevenbergen wil nu graag dat waar mogelijk ondernemers de ruimte krijgen om hun terrassen, eventueel tijdelijk, uit te breiden.



Reacties