arrow_back

Nieuw Elan wil meer aandacht voor dierenwelzijn


Robert Blom van Nieuw Elan heeft donderdag 28 maart aan wethouder Leo Maat gevraagd om meer aandacht voor dierenwelzijn in de gemeente Alphen aan den Rijn. Het beleid uit 2007 moet namelijk nodig een update hebben.

Dierenwelzijn staat niet hoog op de agenda. Het werk is uitbesteed aan de Dierenbescherming die daarvoor een jaarlijkse bijdrage van 120.000 euro ontvangt. Blom meldt dat hij weinig zicht heeft op de besteding van dit gemeenschapsgeld en hij vindt ook dat het beleid bij de gemeente thuishoort en niet bij een externe organisatie.

"Ik zie het punt Dierenwelzijn nergens terug", aldus Blom. "Daarom wil ik het onderwerp na de zomer in de gemeenteraad bespreken en daarna jaarlijks een informatieavond houden met de stand van zaken." Nieuw Elan wordt in deze wens gesteund door onder meer GroenLinks, VVD, PvdA en SP.

Wethouder Maat meldt dat het beleid inderdaad gedateerd is en dat er einde van dit jaar inderdaad een nieuw beleid moet zijn. "Dan komen we met een nieuwe nota." Maat geeft aan dat er op dit moment elk jaar voor de zomer een rapportage is van de Dierenbescherming, die wellicht aan de aandacht van de raadsleden is ontsnapt. "De gemeente voert de regie en spreekt ook regelmatig met de Dierenbescherming."



Reacties