arrow_back

Nieuwbouw tussen Bospark en Groene Hart Leerpark


Op de locatie Bospark is de bouw van een appartementencomplex voor senioren of met een zorgfunctie gepland. Op dit moment staat hier een vleugel van het Groene Hart Leerpark. Het is de bedoeling dat hier op termijn vijftig appartementen worden gerealiseerd.

De nieuwbouw voor het Groene Hart Leerpark is bijna klaar. Als dit project is afgerond, worden de oude gebouwen gesloopt. De locatie naast het Bospark is uitermate geschikt voor een nieuw appartementencomplex voor senioren of voor mensen die zorg nodig hebben, mogelijk dementerenden, door de nabijheid van een aantal zorginstellingen.

De vijftig appartementen worden verdeeld in 37 levensloopbestendige woningen in de vrije sector en acht levensloopbestendige appartementen bestemd voor de sociale huur. De overige ruimte bestaat uit niet-zelfstandige woonunits. Dit worden ongeveer 48 kamers.
Het complex zal bestaan uit drie woonlagen met op een aantal punten een vierde woonlaag. In principe wordt in een vierkant of rechthoek gebouwd rond een binnenplaats waar geparkeerd kan worden.

Het complex kijkt aan een zijde uit op het Bospark, maar heeft hier geen directe toegang toe. Een andere zijde kijkt uit op de school. De toegangsweg naar het complex is de Bosparkweg, voor fietsers is er ook het fietspad Parklaan.

Onorthodoxe locaties
Om enigszins aan de woningbouwbehoefte voor de komende jaren tegemoet te komen, zijn zes locaties aangewezen op onorthodoxe plekken, zoals op bestaande parkeerterreinen of op groenvoorzieningen. De locaties zijn Klompenmaker, parkeerterrein Oudshoorn, Saffierstraat, Groene Hart Leerpark Bospark, parkeerterrein ARC en ’s Molenaarspad Asfaltcentrale. Alle locaties moeten nog worden goedgekeurd door de Alphense gemeenteraad.



Reacties