arrow_back

Nieuwbouwwoningen Rode Dorp komen langzaamaan uit de stellages


De laatste top op de woningen van het Rode Dorp werden twee maanden geleden geplaatst. De nieuwbouwwoningen krijgen nu steeds meer vorm. Veel zijn aan de buitenkant al voltooid.

Na de sloop van de oude woningen in de karakteristieke Alphense volksbuurt het 'Rooie Dorp', is ERA Contour in april van dit jaar gestart met de nieuwbouw van de woningen uit de eerste fase. Inmiddels staan de casco’s al enige tijd op hun plek en worden de contouren van de vernieuwde buurt langs de Jan Nieuwenhuijzenstraat, Brittenruststraat, Goeman Borgesiusstraat en Grijpensteinstraat steeds beter zichtbaar.

Tekst loopt door onder de foto

rode-dorp-vorderingen-eerste-fase

Van de eerste woningen zijn de gevels nu duidelijk zichtbaar. Het gaat in deze eerste fase om 47 energiezuinige eengezinswoningen met typerende rode daken, naar een ontwerp van Bloemen Architecten. Wel zijn de daken een stuk minder rood dan voorheen, wat je van bovenaf goed kunt zien. De rode dakpannen die zo iconisch waren voor de volksbuurt, hebben deels plaatsgemaakt voor zwarte zonnepanelen.

Tekst loopt door onder de foto

rode-dorp-vorderingen-eerste-fase

Nog twee fases sloop en nieuwbouw

De woningen uit de eerste fase worden in het voorjaar van 2022 opgeleverd aan Woonforte. Daarna volgt de sloop en nieuwbouw van de woningen in achtereenvolgens fase II en III. In fase II bevinden zich de woningen aan de Brittenruststraat en Hugo de Grootstraat en in fase III bevinden zich de woningen aan de Karel Doormanstraat. In totaal bouwt ERA Contour 172 nieuwe huurwoningen voor Woonforte in het Rode Dorp.

rode-dorp-vorderingen-eerste-fase



Reacties