arrow_back

Nieuwe Graffiti Wall of Fame in Zegerslootgebied feestelijk geopend


Sinds deze maand heeft Alphen een nieuwe Graffiti Wall of Fame. Het initiatief komt van twee Alphense jongeren, die de hulp inschakelden van de Alphense graffitikunstenaar Joost Zwanenburg. Zaterdag werd de betonnen wand feestelijk geopend. 

Op zaterdag 24 juli is de Graffiti Wall of Fame officieel geopend. De opening startte met een feestelijk openingsmoment, waarbij wethouders Kees van Velzen en Gert-Jan Schotanus de muur als eerste inwijdden met een speciale openingshandeling.

Daarna was iedereen welkom om gratis deel te nemen aan de workshop graffiti spuiten door Joost Zwanenburg. Samen met een aantal fameuze Alphense graffitikunstenaars is de Wall of Fame dezelfde dag meteen omgetoverd tot een kunstwerk in de open lucht. DJ en graffitikunstenaar Michiel Kauw-a-Tjoe zorgde ondertussen op de achtergrond voor muzikale inspiratie.

Joost Zwanenburg over de nieuwe Graffiti Wall of Fame: “We hopen met deze nieuwe plek ook groot talent van buiten de regio aan te trekken. Op die manier zal de kwaliteit van de werken op de muur hoger worden en zal beginnende jeugd extra gemotiveerd worden om hun best te doen dat te evenaren.”

Graffiti wall of Fame opening

Initiatief van jongeren

Op de betonnen wand bij De Bijlen, tussen de Dagcamping en het parkeerterrein van Ski- & Snowboard Xperience, kunnen graffitikunstenaars vanaf nu dus ongestoord hun gang gaan en hun werk tonen in de open lucht.

Het initiatief van de nieuwe Graffiti Wall of Fame komt van twee jonge graffiti artists en de Alphense graffitikunstenaar Joost Zwanenburg van VijfB. Voorheen was de fietstunnel onder de N11 een geliefde plek voor graffitikunstenaars, waar vrij gespoten mag worden. De fietstunnel is echter een verre van ideale locatie, vanwege de lastige bereikbaarheid en het gebrek aan bewegingsruimte.

De jonge graffitikunstenaars hebben samen met de gebiedsadviseur van de gemeente gezocht naar een nieuwe geschikte plek, die gevonden is nabij de Zegerplas. De nieuwe wand staat tussen de Dagcamping en het parkeerterrein van Ski- & Snowboard Xperience. Zij zijn blij met de nieuwe locatie, waar de kunstenaars veel eer van hun werk zullen hebben door de vele wandelaars en recreanten die de wand passeren.

De plaatsing en opening van de Graffiti Wall of Fame zijn een samenwerking tussen de gemeente Alphen aan den Rijn, Joost Zwanenburg, jongerenplatform Njetwork, cultuurplatform KHABBAZ, en Vereniging Vrienden van Park Zegersloot.

Graffiti wall of Fame opening

Graffiti wall of fame opening



Reacties