arrow_back

Nieuwe huurdersorganisatie voor huurders Woonforte


Op 12 september heeft het bestuur van de nieuwe Huurdersorganisatie Groene Hart haar statuten via de notaris laten passeren. Dit betekent dat er nu, na ruim een jaar, weer een volwaardige overleg en advies partner namens alle huurders voor Woonforte is.  

Huurdersorganisatie Groene Hart vertegenwoordigt ruim 10.000 huurders van Woonforte in de plaatsen Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Boskoop en Zwammerdam. Er is eerst een convenant met Woonforte afgesloten waarna nu gewerkt gaat worden aan een samenwerkingsovereenkomst. Deze samenwerkingsovereenkomst vloeit voort uit de Wohv (Wet op overleg huurder verhuurder)

Jaar hard werken
In oktober 2018 startte onder begeleiding van de Nederlandse Woonbond een werkgroep om te komen tot de huidige Huurdersorganisatie Groene Hart. Bewonerscommissies en huurders waren lange tijd in het ongewisse of het lukte een nieuwe huurdersorganisatie van de grond te krijgen.

Adviezen
De huurdersorganisatie geeft adviezen aan de verhuurder Woonforte over: huurverhoging, prestatieafspraken tussen de gemeente Alphen aan den Rijn en Woonforte, leefbaarheid in de wijken, onderhoud, toewijzing van woningen die afwijkt van de standaard regels (lokaal maatwerk), dienstverlening en het lange termijnbeleid.

Adviesgroep/Huurders kunnen meedenken
Alle huurders van Woonforte worden middels een brief uitgenodigd om zich op te geven voor een of meerdere adviesgroepen.

Bijeenkomst huurders
In de herfst van 2019 presenteert de nieuwe huurdersorganisatie zich aan alle huurders.

Kantoor
De stichting Huurdersorganisatie Groene Hart gaat zich vestigen aan de Zuidpoolsingel, dicht bij het station in Alphen aan den Rijn, waardoor het makkelijk bereikbaar is voor mensen die afhankelijk zijn van openbaar vervoer.

Later dit jaar zal de opening van het kantoor volgen.



Reacties