arrow_back

Nieuwe impressies geven nog beter beeld van vernieuwde Aarhof


Ben jij benieuwd hoe winkelcentrum De Aarhof er straks uit komt te zien na de grote verbouwing? Met de nieuwe impressies die zijn vrijgegeven van de buiten- én de binnenkant van De Aarhof, krijg je een nog betere indruk.

SB Real Estate BV is sinds augustus 2019 de nieuwe eigenaar van De Aarhof. De nieuwe eigenaar heeft de ambitie om het complex sterk te moderniseren, te verduurzamen en woningen toe te voegen. De huidige situatie stamt namelijk nog uit de jaren '70 en is daardoor sterk verouderd. De volledig nieuwe uitstraling wordt bereikt met een architectuur en sfeer die aansluit bij de omgeving. Er komen 300 woningen, onder andere in de twee grote woontorens. Voor winkels blijft evenveel ruimte als nu het geval is, aangezien het winkeloppervlak vrijwel gelijk blijft. Door deze metamorfose krijgt De Aarhof weer een centrale positie in het hart van Alphen.

Het schetsontwerp is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn en Common Affairs, het bureau van Jos van Eldonk dat de ontwikkeling van het gehele Stadshart Lage Zijde begeleidt. Er waren al enkele schetsontwerpen vrijgegeven om een impressie te krijgen van hoe De Aarhof er straks uit moet komen te zien. In de nieuwe schetsontwerpen die zijn onthuld, krijg je een nog betere indruk. Hier zie je de impressies van het winkelcentrum niet alleen van de buitenkant, maar ook van de binnenkant. 

Vorige week sprak de Alphense politiek over De Aarhof, waarbij vooral de woontorens onderwerp van discussie waren. Ze geven stadse allure en betalen de renovatie, maar zijn wel heel erg hoog. De woontorens zijn daarnaast ook nieuw voor Alphen. Tot nu toe zijn er wel hoge flats in de wijk Ridderveld gebouwd, maar die halen het niet bij de plannen voor De Aarhof. Deze worden namelijk 45 en 60 meter hoog. De meningen van de politieke partijen zijn verdeeld.

Winkeliers zijn blij

Wie zonder meer enthousiast zijn over de plannen zijn de winkeliers. Dit blijkt uit een brief die namens de winkeliersvereniging aan de gemeente is gestuurd. Zij moeten er niet aan denken dat de verbouwing niet doorgaat, zo blijkt uit een rondgang tussen diverse winkeliers en belanghebbenden. Ook de VOA en de CVCA beamen dit.

“Eindelijk gebeurt er iets met de verouderde Aarhof”, aldus voorziter Conny Bredenbeek (Janse Mode). “We moeten er niet aan denken dat dit niet door zou gaan. Die extra woningen heeft Alphen keihard nodig, en zonder die woningen stapt de investeerder eruit. Dan blijven we achter zonder 300 woningen en met een verouderd winkelcentrum. Dat zou dramatisch zijn!”

Edwin van Dalfsen, bedrijfsleider van de Hema, is vooral blij met de Aarhof als centrum voor dagelijkse boodschappen. “Als Hema vinden we de bereikbaarheid erg belangrijk. Bij de nieuwe Aarhof is hier rekening mee gehouden. Er is aandacht voor mindervaliden, en het vernieuwde parkeerdak zal ook de omliggende straten ontlasten.”

Martin Jacobs, eigenaar van de Primera, vindt vooral het persoonlijke contact met de eigenaar heel erg pretig. “In het verleden hebben we veel te maken gehad met verhuurders die zich soms hard en zakelijk op stelden. De nieuwe eigenaren van de Aarhof zijn altijd bereikbaar, en hebben echt een luisterend oor. Ze willen meedenken en ons aan alle kanten helpen om onze winkel straks een plekje te geven in dat mooie nieuwe winkelcentrum. Dat geeft mij een enorm fijn gevoel. Ik hoop echt dat het allemaal doorgaat!”



Reacties