arrow_back

Nieuwe woningen Rode Dorp nog voor bouwvakantie voorzien van een dak


De bouw van de nieuwe woningen in het Rode Dorp is in volle gang. Van het eerste blok is de tweede verdieping geplaatst. Naar verwachting kunnen de woningen nog voor de bouwvakantie van een dak worden voorzien.

De Alphense wijk het Rode Dorp, in de volksmond ook wel het ‘Rooie Dorp’ genoemd, krijgt de komende jaren een flinke opknapbeurt. Zowel de wijk als de woningen worden aan de eisen van deze tijd aangepast. Het gaat om een meerjarenproject. Het sloop- en nieuwbouwproject van woningcorporatie Woonforte wordt in drie fasen uitgevoerd. Naar verwachting is dit in 2025 klaar.

Tegelijkertijd voert de gemeente tussen 2020 en 2026 groot onderhoud uit aan de openbare ruimte in het Rode Dorp. Zo wordt de riolering vervangen, worden de straten weer opgehoogd en voorzien van nieuwe bestrating en openbare verlichting. Bovendien wordt gekeken naar de inrichting van het overige openbare gebied, zoals het groen en de speelplaatsen.

De sloop van het eerste deel van de woningen werd een aantal maanden geleden al afgerond. Het officiële startsein voor het bouwen van de nieuwe woningen werd op 20 april gegeven. Er wordt hard doorgewerkt. De fundering was een paar weken terug al zichtbaar, nu is van het eerste blok de tweede verdieping al geplaatst.



Reacties