arrow_back

Noodfonds voor Alphense MKB-ondernemers


Op verzoek van Nieuw Elan, D66 en VVD komen wethouders Kees van Velzen en Gerard van As met een plan om lokale ondernemers te helpen. Hierin zal een noodfonds worden opgenomen.

Ondernemers in het MKB worden, ondanks een aantal landelijke maatregelen, hard getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Zij kunnen hun zaak niet openen, hun producten niet afzetten en hun diensten niet leveren. "De druk op lokale bedrijven is nog groter, omdat veel regelingen te algemeen zijn", aldus Anouk Noordermeer.

Nieuw Elan, D66 en VVD vragen dan ook om een eenmalig noodfonds dat in overleg met onder meer VOA en EDBA moet worden samengesteld. Hierbij denken de politieke partijen dat bijvoorbeeld kwijtschelding, dus geen uitstel van betaling, van lokale belastingen een goed idee is.
"Wij zouden ook graag zien dat de LEF-gelden en de evenementensubsidie, die nu niet worden gebruikt, worden ingezet voor een noodfonds", aldus Noordermeer. In totaal gaat het om 1,4 miljoen euro.

De partijen vragen om binnen twee weken met een goed antwoord te komen op deze vraag. Wethouder Kees van Velzen is al in overleg met collega Van As: "Wij zijn al in gesprek over de LEF-gelden voor een noodfonds. Maar ook over een aantal andere oplossingen zoals parkeergelden en de huren van vastgoed. We komen met een compleet pakket."

Op de foto: Zo druk zal het deze zomer niet worden in het Alphense Stadshart.



Reacties