arrow_back

Noordelijk deel Rijnkade wordt uitgebreid en krijgt dezelfde uitstraling als nieuwere deel Rijnkade


De kadeconstructie van de Rijnkade in het Alphense centrum wordt uitgebreid. Het gaat om het noordelijk deel van de Rijnkade. Dit deel krijgt straks ook dezelfde uitstraling als het nieuwste gedeelte van de Rijnkade. De werkzaamheden hiervoor starten maandag 29 maart.

De Rijnkade wordt uitgebreid. De werkzaamheden zullen plaatsvinden bij het deel van de Rijnkade ten noorden van de Koekebakkersteeg, ter hoogte van horecagelegenheid Knøss. Maar het blijft niet bij uitbreiding. Dit deel van de Rijnkade krijgt ook een opknapbeurt, zodat het straks dezelfde uitstraling heeft als het gedeelte tussen de Alphense brug en Koekebakkersteeg, dat in 2013 is aangelegd. Als de werkzaamheden straks zijn afgerond, wordt de kade ongeveer 15 meter langer.

Om zo min mogelijk overlast en trillingen te veroorzaken, is er gekozen voor een methode waarbij de damwanden naar beneden worden gedrukt in plaats van getrild. Daarvoor wordt een drukinstallatie op een ponton gebruikt. “Hiervoor zijn alle veiligheidschecks doorlopen”, verzekert de gemeente. De werkzaamheden hiervoor starten maandag 29 maart.

Planning werkzaamheden

Volgens de planning is het de bedoeling dat de werkzaamheden eind april grotendeels klaar zijn. Daarna kan er gebruik worden gemaakt van dit deel van de kade. “Na de zomer komt de aannemer alleen nog terug om de hardstenen deksloof bovenop de kade aan te brengen, zodat dit deel van de kade precies dezelfde uitstraling krijgt als het al bestaande deel”, laat de gemeente weten. “Het aanbrengen van de hardstenen deksloof kan niet eerder, vanwege vertraging bij de leverantie van het Chinese graniet dat daarvoor wordt gebruikt.”

Bestrating opnieuw leggen

Door de brand bij horecagelegenheid Proto vorig jaar, en de werkzaamheden die worden uitgevoerd om het pand weer als nieuw te maken, is de bestrating van dit gedeelte bij de Rijnkade verzakt en/of beschadigd. De overige bestrating van de Rijnkade en de Koekebakkersteeg worden daarom opnieuw gelegd. Het opnieuw bestraten zal pas gebeuren nadat de werkzaamheden bij Proto zijn afgerond.Reacties