arrow_back

Onderzoek Rekenkamer naar bouw theater


De Alphense Rekenkamer zal een onderzoek doen naar de gang van zaken tijdens de bouw van het theater aan het Rijnplein. Dit onderzoek wordt door de Rekenkamer zelf gepland en wordt begin volgend jaar gedaan.

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn wil, op initiatief van Nieuw Elan, graag weten hoe het zo fout kon lopen met het gebouw voor theater Castellum met als laatste wapenfeit de gebrekkige brandveiligheid. "Het gebouw is al jaren een discussiepunt", aldus Ernst-Jan Straver (PvdA). "Wij hebben vraagtekens bij de bouw."
Die vraagtekens worden door het grootste deel van de gemeenteraad gedeeld. Ook wethouder Erik van Zuylen heeft eerder al aangedrongen op zo’n onderzoek.

De Rekenkamer is een onafhankelijke commissie die onderzoeken doet naar de uitvoering van gemeentelijk beleid. Hierin zit een aantal externe deskundigen. Bij onderzoeken kan de commissie gebruikmaken van externe specialisten op bepaalde terreinen. Elke gemeente is verplicht om een Rekenkamer in te stellen.

De gemeenteraad heeft donderdag  10 december besloten dat er 30.000 euro wordt uitgetrokken voor dit onderzoek. De onderzoeksopdracht is om na te gaan hoe de bouw van het theater is verlopen, welke mankementen er zijn gevonden en hoe het kan dit dat er zoveel zijn. Het gaat hierbij om de brandveiligheid, maar ook om lekkages, een onhandige routing en te kleine foyers.



Reacties