arrow_back

Ontwikkelaar hoopt over een paar maanden duidelijkheid te geven over woningbouw op locatie Salvatorikerk


Gaat het binnenkort dan toch echt gebeuren, de sloop van de Salvatorikerk? Over de verdere plannen wil Bogor Projectontwikkeling nu nog niet veel kwijt, maar het ziet er naar uit dat er binnenkort wel meer bekend wordt gemaakt.

Het is inmiddels al bijna vier jaar geleden dat Bogor Projectontwikkeling de plannen bekendmaakten om 27 zorgappartementen en 35 koopappartementen op de plek van de Salvatorikerk te plaatsen. Nog altijd is de sloop van de kerk niet gestart en staat het naastgelegen uitvaartcentrum, waar vorig jaar nog een flinke brand woedde, ook nog overeind.

Maar er lijkt schot in het project te zitten, al konden ze er bij Bogor Projectontwikkeling nu nog niet veel over kwijt. Wel laten zij weten momenteel druk bezig te zijn met het project. ‘’Er wordt momenteel hard aan gewerkt. We kunnen nog niet zeggen hoelang het gaat duren voordat we kunnen beginnen met slopen. Over een maand of twee maken we meer bekend.’’ 

Nieuwe woningen 

Het oorspronkelijke plan was om op de plek van de Salvatorikerk en het voormalige uitvaartcentrum 35 koopappartementen en 27 zorgappartementen te realiseren. Onderdeel van het plan was ook om onder de accommodaties een parkeergarage voor de bewoners te bouwen. De verwachting was dat dit nieuwbouwproject in 2019 het licht zou zien. Voorlopig is het project nog altijd niet van start gegaan. 

In hoeverre deze plannen nu nog doorgang kunnen vinden, is nog niet duidelijk. In de afgelopen jaren zijn de bouwkosten namelijk flink gestegen en is het vinden van een aannemer lastiger geworden. Bogor Projectontwikkeling wil geen verlies maken op het project, dus de kans is aanwezig dat er andere soort woningen worden gerealiseerd.

Op onderstaande foto een impressie van het oorspronkelijke plan.

project woningen salvatorikerk.jpgReacties