arrow_back

Open dag ‘Kom binnen bij bedrijven’ levert succesvol resultaat op


Op 17 maart 2017 vond de open dag ‘Kom binnen bij bedrijven’ van Groene Hart Werkt! plaats.

Maar liefst 253 bedrijven en organisaties uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen, Woerden en Zuidplas openden hun deuren. De reden daarvan was om in contact te komen met inwoners die op zoek zijn naar een baan, stageplek, leerwerkplek, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. De dag mag succesvol genoemd worden want de maatschappelijke meerwaarde bedraagt € 708.750,- voor de genoemde gemeenten samen.

Resultaten Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn deden 31 bedrijven mee met de open dag. Er waren 211 aanmeldingen van mensen die langs wilden gaan bij deze bedrijven, waarvan er 109 daadwerkelijk zijn langs geweest. Uiteindelijk zijn er vijf  vacatures ingevuld. De maatschappelijke meerwaarde is de waarde  die gemeenten, bedrijven en organisaties geven aan het gezamenlijk organiseren van deze dag en de kosten die zij daarmee fictief besparen. Voor Alphen aan den Rijn is dit berekend op  €75.000,-. Bedrijven zijn door de dag voorzien in een personeelsbehoefte, wat bijdraagt aan de economie van de gemeente. Ook draagt de dag maatschappelijk bij, doordat twee personen uit een uitkeringssituatie zijn gekomen.

De ‘Kom binnen bij bedrijven’ dag in Alphen aan den Rijn is succesvol geweest en voor herhaling vatbaar. Het is een uitstekende manier om  werkgevers op een laagdrempelige manier in contact te brengen met werknemers en andersom. aldus wethouder Ed de Leest (werk & inkomen).

Wat houdt de open dag in?

Bedrijven en organisaties presenteerden zich aan inwoners die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Tijdens deze openstelling kon men kennis maken en in gesprek gaan met de ondernemers. Werkgevers openden hun deuren voor werkzoekenden. Bezoekers kregen bijvoorbeeld een presentatie van het bedrijf, volgden een workshop of werden rondgeleid. Via www.groenehartwerkt.nl gaven bedrijven aan wat zij te bieden hebben en waar zij naar op zoek zijn. Inwoners konden zich aanmelden bij het bedrijf van hun keuze. Met 253 deelnemende bedrijven en 1626 aanmeldingen voor bedrijfsbezoeken voor alle deelnemende gemeenten was het een succes. Doordat werkgever en werkzoekende elkaar face-to-face ontmoetten, konden er direct mooie resultaten ontstaan.

Organisatie

De organisatie van de open dag ‘Kom binnen bij bedrijven’ was in handen van genoemde gemeenten, het Werkgeversservicepunt (WSP), het UWV en onderwijsinstellingen. 

Groene Hart Werkt!

Groene Hart Werkt! brengt verschillende belangen bij elkaar en verbindt. Bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheid verstevigen de samenwerking, delen hun kennis en netwerk en stimuleren samen kansrijke projecten.



Reacties