arrow_back

Opmaken voor de trainingskampen

ARC en Alphense Boys wonnen beide hun laatste wedstrijd van 2019 en kunnen zich na een geslaagde eerste seizoenshelft gaan opmaken voor de trainingskampen op Tenerife en Lissabon.

ARC wilde van de thuiswedstrijd tegen De Jodan Boys een feestje maken. De sponsors van de club uit Gouda werden uitgenodigd en het Sfeerteam zorgde voor een stevig stuk muziek na afloop in de kantine. Voor degenen die de wedstrijd buiten gevolgd hadden duurde het enige tijd voor ze weer warm waren. Het regende namelijk gedurende de gehele wedstrijd en het stormde bij vlagen nog eens stevig ook. Stormen binnen de lijnen deed het sportief gezien niet. De eerste helft was mat met een beter Jodan Boys. De Goudse voorsprong na 22 minuten was dan ook niet onlogisch. De goal werd genaakt door Jeroen Borsboom die vorig seizoen nog in de spits stond bij ARC.

De thuisploeg startte na de pauze bijzonder enthousiast. Na een minuut kon de 1-1 op het scorebord. De kopbal van Derek Prins uit een hoekschop mislukte min of meer, maar de in de eerste helft al ingevallen Coen de Groot was er als de kippen bij om de bal alsnog binnen te schieten. De thuisploeg was vervolgens helemaal niet meer onder de indruk van de visite en liet die nauwelijks meer in het spel komen. ARC kreeg een aantal goede kansen op rij, maar had een vrije trap nodig om de leiding te nemen. In de 68e minuut was het Stefan den Horder die via de onderkant van de lat heel fraai de 2-1 voor zijn rekening nam. Het werd nog enigszins link toen Youri Duisterhof met nog een kwartier op de klok zijn 2e gele kaart kreeg voorgehouden: wegwezen dus. De eerste prent had hij gekregen wegens praten, heel dom als de heer Roeleveld fluit, maar de tweede was niet terecht. Het was juist een speler in Goudse dienst die de overtreding beging. Het ging soms met moeite en ook niet zonder geluk, maar ARC hield knap stand en kon weer 3 punten bijtellen.

Alphense Boys had verrassend weinig moeite met V.V. Emmen, dat aan een goede serie bezig was. Kasper Michel kopte de Boys na 24 minuten op voorsprong. Die stand bleef tot de rust op het scorebord staan. In de tweede helft toonde Kees Tol zijn klasse als spits. Tot 3 keer toe was hij de Emmense verdedigers inclusief de doelman de baas. Door een weggevertje kwamen de bezoekers in de slotfase nog terug tot 3-1, maar de derde van Tol betekende in de allerlaatste seconde 4-1.

Voor de zaterdagvoetballers van Alphense Boys zit het voetbaljaar er nog niet op. Die spelen zaterdag een inhaalwedstrijd in en tegen Bodegraven. Zaterdag wordt ook Aarlanderveen - Alphia ingehaald.