arrow_back

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat


De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

"De Oranje Nassausingel wordt opnieuw ingericht. We hopen dat dat tijdens de geplande wegwerkzaamheden in mei kan." Op dit moment mag op het deel met 2 x 2 rijstroken nog 70 km/u worden gereden. Dit is een overblijfsel uit de tijd dat de Oranje Nassausingel een provinciale weg was.

Of het inderdaad gaat lukken om de werkzaamheden in mei van dit jaar uit te voeren, hangt af van de inspraakprocedure. Het plan is ter inzage gelegd en belanghebbenden krijgen zes weken de gelegenheid om een zienswijze in te leveren. Overigens verwacht wethouder Breeuwsma niet dat dit zal gebeuren.

De herstructurering van een deel van de Oranje Nassausingel is onderdeel van een groter geheel waarbij alle 'grijze' wegen in een categorie worden geplaatst. Bij 'grijze' wegen gaat om wegen die niet of onvoldoende duidelijk zijn ingericht. Dit plan wordt binnenkort met de gemeenteraad besproken.



Reacties