arrow_back

Parkeren in centrum voortaan anderhalf uur gratis


Parkeren wordt in het centrumgebied van Alphen aan den Rijn in de parkeergarages de eerste anderhalf uur gratis. Daar staat tegenover dat parkeren in de straten duurder wordt. Dit staat in een pakket aan maatregelen om het ondernemersklimaat te verbeteren.

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn krijgt een pakket structurele maatregelen voorgelegd om het ondernemersklimaat te verbeteren. Naast het onderdeel 'anderhalf uur gratis parkeren' gaat het ook om een investeringsfonds en om de LEF-regeling. De kosten van het pakket komen uit een structurele verhoging van de OZB voor niet-woningen.

Wethouder Gert-Jan Schotanus is blij dat met dit maatregelenpakket een einde komt aan ruim zeven jaar steggelen over 'gratis parkeren' en wie dat dan moet betalen. Indertijd wilden de gezamenlijke ondernemers niet betalen voor een pilot in het centrumgebied. "Dat komt omdat niet duidelijk was om hoeveel geld die pilot zou gaan", aldus VOA-voorzitter Elles in’t Veld. "Er is nu ook meer solidariteit", vult wethouder Kees van Velzen, financiën, aan.

Het Centrummanagement is blij met het voorgenomen besluit. "Het is goed voor de aantrekkingskracht van het hele centrumgebied. Bovendien staan er nu te weinig auto’s in de parkeergarages en te veel op de straten."

"We maken parkeren op staat duurder zodat parkeren in de parkeergarage aantrekkelijker wordt", zegt Schotanus. "We willen graag meer auto’s achter de slagboom." Als alles loopt zoals verwacht, hebben de centrumbewoners straks als voordeel dat zij gemakkelijker op straat kunnen parkeren met hun parkeervergunning.Reacties