arrow_back

Parkeren in centrumgebied van Alphen te goedkoop


"Het zou wel goed zijn als mensen die in het centrum van Alphen aan den Rijn wonen hun auto in de parkeergarage achterlaten", vindt wethouder Gert-Jan Schotanus naar aanleiding van de evaluatie van het Alphense parkeerbeleid.

Parkeren kost de gemeente geld en in principe moet dat niet. Daarom zijn in juni 2018 verschillende maatregelen genomen, onder meer een tariefswijziging, een digitale bezoekersregeling en een mantelzorgvergunning. Nu is het nieuwe beleid bekeken en daaruit zijn een paar conclusies getrokken.
Wethouder Schotanus meldt dat voor een aantal zaken verbetering mogelijk is. Zo is de parkeerapp niet gebruiksvriendelijk en zijn er problemen met de digitale bezoekersregeling. Een aandachtspunt is dat de parkeerapp niet in de Castellumgarage werkt en dat zou wel moeten. "Hier wordt aan gewerkt."

Het belangrijkste punt is echter dat de parkeerdruk in het centrumgebied nog altijd toeneemt. Een oorzaak is dat het parkeren in het centrum van Alphen-Stad relatief goedkoop is ten opzichte van andere steden.
"We kunnen een aantal nieuwe maatregelen nemen", denkt Schotanus. Zo kan het gebied met betaald parkeren worden uitgebreid en kan er een systeem komen waarbij alleen centrumbewoners een vergunning kunnen aanvragen.
Bovendien zou het, volgens de wethouder, een goed idee zijn als centrumbewoners hun auto in de parkeergarage zetten en dan naar en van huis lopen.



Reacties