arrow_back

Pas na de zomer meer duidelijkheid over nieuwe bestemming Oude Raadhuis


Wat staat het Oude Raadhuis in Alphen te wachten? Dat zou tijdens de presentatie van een architectenbureau duidelijk worden, maar dat is uitgesteld. Nu komt er pas na de zomer meer duidelijkheid over de nieuwe bestemming van het Oude Raadhuis.

Vorige week zou het architectenbureau Aat Vos een bidbook presenteren over de toekomst van het Oude Raadhuis. Op verzoek van de burgemeester en wethouders is de presentatie echter uitgesteld tot na het zomerreces.

Nieuwe bestemming zoeken

Al geruime tijd wordt nagedacht over de bestemming voor het Oude Raadhuis. In het collegeakkoord 2018-2022 wordt de wens naar voren gebracht het Oude Raadhuis een culturele bestemming te geven. Er werd een plan geopperd om cultuur en wonen samen te brengen, en RockArt zag het bijvoorbeeld wel zitten om een Nationaal Popmuseum in het monumentale pand te vestigen. Van beide plannen is niks terechtgekomen.

De gemeente blijft dan ook op zoek naar een bestemming voor het Oude Raadhuis, dit in de vorm van een of meer cultureel-maatschappelijke organisaties die zich in het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark willen vestigen. Met ondersteuning van het extern architectenbureau Aat Vos is een traject gelopen om te komen tot een zienswijze ten aanzien van het gebouw en de gebruiksmogelijkheden. “Deze oriëntatie heeft samen met ‘vertegenwoordigers’ uit de Alphense samenleving plaatsgevonden”, aldus de gemeente.

Wat er ook gaat gebeuren met het Oude Raadhuis, het zal in ieder geval een trouwlocatie blijven.Reacties