arrow_back

Pilot met vast team voor groenbeheer per dorp of buurt


Gemeente Alphen aan den Rijn voert een pilot uit om met een vast team een buurt of dorp te onderhouden. Dezelfde groenmedewerkers werken een aantal dagen per week op dezelfde locatie. Daardoor kan een buurt de prioriteiten zelf bepalen.

De pilot wordt gehouden in Koudekerk en zal bij succes worden uitgerold in de hele gemeente. "Teams van vijf of zes mensen werken het grootste deel van de week in dezelfde buurt of hetzelfde dorp", legt dorpswethouder van Koudekerk, Kees van Velzen uit. "Wij denken dat zij zich zo meer kunnen identificeren met hun werkplek. Het wordt dan ook voor inwoners gemakkelijker om met hen samen te werken." Het gaat er om dat bewoners bijvoorbeeld kunnen vragen om een tegel recht te leggen of een afgewaaide tak mee te nemen.

Het project wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van wethouder Gert-Jan Schotanus, maar het zijn de 'dorpswethouders' die aanspreekpunt zijn in een bepaald dorp of een bepaalde buurt. Van Velzen is naast dorpswethouder van Koudekerk ook dorpswethouder van Zwammerdam. Leo Maat is buurtwethouder van de Hoorn. De andere wethouders volgen op termijn.



Reacties