arrow_back

Plan voor nieuw hondenspeelpark blijft maar vertraging oplopen


De huidige locatie waar Hondenspeelpark Steekterpoort gevestigd is, is een ontwikkellocatie. Daarom wordt gewerkt aan een nieuw plan. De Alphense Hondenbezitter krijgt echter steeds te horen dat het plan vertraging opgelopen heeft.

Hondenspeelpark Steekterpoort, waar wekelijks zo’n 1.000 à 1.200 bezoekers komen met hun honden, gaat op termijn verhuizen naar een nieuwe locatie. Hiervoor in de plaats komt een definitief hondenspeelpark op een andere locatie. In december 2020 heeft de gemeente een stuk grond aangekocht voor die nieuwe hondenspeelpark. Het gaat om een locatie aan het Goudse Rijpad nabij de N11. “Zoals het er allemaal uit zag zou er begin volgend jaar een start gemaakt kunnen worden met de realisatie van dit park”, aldus Hondenspeelpark Steekterpoort. Dat loopt echter anders.

De nieuwe locatie is pas officieel een hondenspeelpark als de vergunningen geregeld zijn. En dat laat al maandenlang op zich wachten. Sinds het najaar van 2020 zijn er diverse gesprekken gaande over het nieuwe hondenspeelpark met de gemeente, maar dat loopt nog niet zoals gehoopt. “Onze visie hebben wij in een document samengevat. In dit document staat informatie omtrent de inkomsten en uitgaven en meerdere relevante zaken. Dit visiedocument zou binnen de gemeente op college niveau besproken worden. Helaas krijgen wij steeds het bericht dat dit alles vertraging opgelopen heeft omdat er veel interne partijen hun plasje over willen doen.”

Aangezien de plannen en ontwerpschets van het nieuwe park onder embargo zijn, mag dit nog niet gedeeld worden met het grote publiek. Wel is bekend dat het geen openbaar park meer zal zijn. Het terrein wordt afgeschermd met hekken en is voorzien van hoge bomen, ingesloten water, een apart (puppy) veld, een deels verhard pad en een groot zwemstrand.Reacties