arrow_back

Plan voor woningen aan de Korenbloemweg definitief van de baan


De bewoners van de Korenbloemweg in Alphen aan den Rijn kunnen opgelucht ademhalen. Wethouder Gerard van As heeft die locatie namelijk definitief van de lijst met onorthodoxe woningbouwlocaties gehaald.

Tijdens de Alphense gemeenteraad op 30 september meldde Van As al dat het plan voor de woningen aan de Korenbloemweg voorlopig on hold stond. Volgens de wethouder is de verkeerde indruk ontstaan omdat beoogd ontwikkelaar Woonforte maar een handvol omwonenden naar de functie van het veld heeft gevraagd. Uit de buurt om de groenstrook heen komen echter hele andere geluiden. Bewoners hebben grote zorgen over de fundering van hun woningen en hebben bezwaar tegen het verlies van groen. Na een gesprek met de gemeente is geluisterd naar de bezwaren van de bewoners en besloten dat er definitief geen woningbouw op de Korenbloemweg komt.

“Na weerstand tegen een eerste bouwplan, hebben wij met direct omwonenden gesproken om te kijken of er een voor hen aanvaardbaar plan kon worden opgesteld. Echter, de bewoners uit de omgeving waar wij geen overleg mee hadden gevoerd, hebben ook weerstand tegen dit aangepaste bouwplan. Dit heeft ertoe geleid dat wij, mede ook gezien het relatief geringe aantal woningen wat met deze ontwikkeling is voorzien, gehoor geven aan de uitdrukkelijke wens van veel bewoners om de functie als speelweide te handhaven. Hiermee is een verdere ontwikkeling van woningen op deze locatie niet mogelijk”, aldus Van As.

De locatie Korenbloemweg maakte onderdeel uit van de lijst met onorthodoxe woningbouwlocaties. Deze lijst met locaties moet een oplossing bieden voor de woningnood in Alphen-Stad. De provincie Zuid-Holland wil namelijk dat er eerst binnenstedelijk wordt gebouwd, voordat locaties als de Gnephoek ingezet worden als woningbouwlocatie. Daarin verschilt de gemeente echter van mening met de provincie: de gemeente wil namelijk wel graag bouwen langs de randen van Alphen-Stad.Reacties