arrow_back

Poppodium opnieuw op agenda gemeenteraad


De wethouderswissel van GroenLinks heeft een aantal enigszins weggezakte wensen opnieuw actueel gemaakt. Een ervan is de komst van een poppodium in Alphen aan den Rijn. Daarbij gaat het niet om een gebouw, maar om de mogelijkheid om moderne muziek ten gehore te brengen.

Uit een vorig jaar gehouden onderzoek bleek dat er behoefte is aan een poppodium. Het gaat daarbij niet om een gebouw, maar om geschikte faciliteiten. Er zijn bijvoorbeeld eisen aan akoestiek, technische mogelijkheden voor lichtshows, een dansvloer en geluidsisolatie. Als mogelijke locaties zijn Parkvilla, kleine zaal van Theater Castellum en Stichting MAX veelvuldig genoemd.

De wens bestaat overigens al sinds het doek viel voor Het Kasteel. Het PopPlatform heeft daarna een aantal jaren muzikanten en organisaties gefaciliteerd om, kleinschalige, concerten te geven. De afgelopen jaren was het echter stil. Behalve bij GroenLinks. Fractievoorzitter René Driesen is duidelijk: een poppodium moet er komen!

Tijdens de gesprekken binnen de Alphense coalitie over de opvolging van de om gezondheidsredenen afgetreden wethouder Leo Maat, is dan ook gesproken over de komst van een poppodium. Dat heeft erin geresulteerd dat er nu daadwerkelijk een concreet voorstel zal komen voor de gemeenteraad. De nieuwe GroenLinks wethouder Erik van Zuylen zal, als de raad akkoord gaat, vervolgens de kar moeten trekken.



Reacties