arrow_back

Project de Toussaint krijgt steeds meer vorm


Wie recentelijk nog door het Alphense centrum is gelopen, is het vast al opgevallen. Het nieuwe complex de Toussaint krijgt steeds meer vorm.

Ruim een half jaar geleden ging het oude V&D-pand tegen de vlakte. Inmiddels verrijst er in de Van Boetzelaerstraat een nieuw complex, waar wonen en winkelen samenkomen. Het voormalig warenhuis maakt namelijk plaats voor 24 moderne appartementen, zo’n 1500m2 aan winkelruimte en 32 parkeerplaatsen. De nieuwe woningen worden duurzaam ingericht door het aanbrengen van zonnepanelen in combinatie met warmtepompen en zijn volledig gasvrij.

Duidelijk is dat er hard wordt gewerkt om dit mogelijk te maken. Het nieuwe complex krijgt namelijk steeds meer vorm. De eerste verdieping staat inmiddels al. Voor het project wordt gewerkt met kalkzandsteen elementen met een gewicht van tot wel 375 kg. 

Voordat alle appartementen en winkelruimtes af zijn, gaat er nog wel bijna een jaar overheen. De verwachting is namelijk dat de oplevering van de woningen plaatsvindt in oktober 2022 en van commerciële ruimten in juli/augustus 2022.Reacties