arrow_back

Project voor betere toegankelijkheid van MKB gelanceerd


In de maanden september en oktober zet de gemeente een belangrijke stap naar een inclusievere samenleving met de lancering van het project 'MKB toegankelijke route'.

Dit initiatief, ontstaan uit een samenwerking met MKB-Nederland en de specialisten van Ongehinderd, heeft als doel de toegankelijkheid van lokale bedrijven te verbeteren.

Meer dan 2,5 miljoen Nederlanders met een beperking ondervinden dagelijks hindernissen bij het bezoeken van winkels en horecagelegenheden. Dit project is gericht op het wegnemen van deze barrières, zodat iedereen, ongeacht fysieke beperkingen, van deze faciliteiten kan genieten.

Peter Versteeg, raadslid van Nieuw Elan en voorzitter van De Zonnebloem afdeling Rijnwoude Zuid, benadrukt het belang van dit initiatief. Na zelf de uitdagingen van een rolstoelgebruiker te hebben ervaren, wijst Versteeg op de impact van eenvoudige aanpassingen, zoals drempelhulpen en duidelijke markeringen, die de toegankelijkheid aanzienlijk kunnen verbeteren.

De resultaten van het project zullen beschikbaar zijn in de Ongehinderd app. Deze app biedt essentiële informatie over toegankelijke locaties, waardoor mensen met een beperking gemakkelijk kunnen ontdekken waar ze zelfstandig kunnen winkelen of genieten van een kopje koffie.

Met meer dan 300.000 gebruikers biedt de Ongehinderd app ondernemers een platform om hun toegankelijke diensten te promoten. Bovendien werkt Ongehinderd samen met de gemeente om advies te geven over het verbeteren van de toegankelijkheid van openbare ruimtes in de winkelgebieden van Alphen (stad) en Boskoop.

Dit project markeert een belangrijke stap in de richting van een toegankelijker en inclusiever Nederland, waar iedereen, ongeacht hun fysieke capaciteiten, volledig kan deelnemen aan het maatschappelijk leven.Reacties

Locatie