arrow_back

Raad blij met bouw wijkcentrum en Voedselbank


De Alphense gemeenteraad is blij met de bouw en het ontwerp voor het wijkcentrum Briljantstraat waar ook de Voedselbank onderdak in krijgt. Het gevraagde budget van bijna 2,5 miljoen euro werd dan ook verleend, unaniem gesteund door alle politieke partijen.

Na een aantal jaren van voorbereidingen zijn zowel een nieuw wijkcentrum als een nieuw onderkomen voor de Voedselbank in Alphen-Noord gelukt. Aan de Briljantstraat wordt een gebouw voor de buurt gekoppeld aan een ruimte voor opslag en uitgifte van de Voedselbank. Voor de realisatie van het wijkcentrum annex voedselbank is echter meer geld nodig dan vooraf begroot werd. De gemeenteraad heeft dan ook unaniem een extra bedrag van 2.438.150,- toegekend.

Alle politieke partijen waren donderdagavond 26 maart vol lof over het gebouw en het ontwerp. Een aantal fracties vroeg wel om extra aandacht voor de toegankelijkheid voor iedereen. Een puntje van zorg was ook de financiële armslag van de Voedselbank die haar deel van het gebouw zelf financiert. "Als er iets niet goed gaat, kopen wij het gebouw voor de restwaarde van de hypotheek", stelde wethouder Gert-Jan Schotanus de raad gerust.
De VVD had wel als kanttekening: "We zouden geen geld meer bijpassen als een gebouw duurder uitvalt, maar bezuinigen op het ontwerp. Dit is niet netje. Toch stemmen wij in omdat de Voedselbank een goed onderkomen nodig heeft."

Op de foto de oude opslag van de Voedselbank op een industrieterrein in Ter Aar.



Reacties