arrow_back

Raad wil in gesprek over plan voor Edelstenenbuurt


De gemeenteraad wil in gesprek over de plannen voor de Edelstenenbuurt in Alphen-Stad. Hier wordt de in Snijdelwijk Boskoop gehouden pilot eveneens uitgevoerd. Het gaat er daarbij om eventuele overlast door een kleine groep te voorkomen.

In de Edelstenenbuurt bij de hoogbouw Briljantstraat, Diamantstraat en Topaasplantsoen ligt een aantal uitdagingen. Een groep overlast gevende bewoners bezorgt de buurt al enige tientallen jaren een slechte naam. Dit ondanks inspanningen van gemeente, Woonforte, vrijwilligers, buurtouders en jongerenwerk.
In de soortgelijke Boskoopse Snijdelwijk is een pilot gehouden die heel succesvol was. Het is de bedoeling dat deze pilot op eenzelfde manier wordt toegepast in de Edelstenenbuurt. Er wordt ingezet op een aantal zaken: preventie, leefbaarheid, veiligheid en voorzieningen.

Verschillende partijen in de gemeenteraad willen dit Plan van Aanpak bespreken. "Is er al een evaluatie van de pilot in de Snijdelwijk?", wil onder meer de VVD weten. En: "Gaat eventuele inzet van boa’s en politie dan ten koste van de rest van de gemeente?" Wethouder Gert-Jan Schotanus meldt dat dit laatste niet het geval is en is zeker bereid om de plannen met de gemeenteraad te delen, alhoewel hij deze al eerder met de fractievoorzitters heeft besproken.



Reacties