arrow_back

Recordopbrengst van ruim 240 volle kratten voor de Voedselbank: “Hartverwarmend”


Nog nooit eerder heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken zoveel kratten voedselproducten in één inzamelingsactie opgehaald als afgelopen weekend. Meer dan 240 volle kratten was het eindresultaat. En daar zijn ze Alphenaren maar wat dankbaar voor.

Afgelopen vrijdag en zaterdag hield Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken voor het eerst sinds lange tijd weer een inzamelingsactie bij een supermarkt. Zeer noodzakelijk, zo stelde de Voedselbank eerder al. Sinds de uitbraak van het coronavirus begin maart 2020 heeft de Voedselbank slechts twee keer een actie kunnen houden. En dat heeft impact gehad. “Als gevolg daarvan is onze voorraad sterk afgenomen, waardoor de laatste weken de voedselpakketten met een kwart in omvang moest worden teruggebracht.”

Niet gek dat de Voedselbank erg blij was dat ze hun acties weer kunnen hervatten. Afgelopen weekend was het de beurt aan de Hoogvliet in winkelcentrum De Atlas. Niet alleen door de Voedselbank zelf, maar ook door Hoogvliet Kerk & Zanen waren, in samenwerking met hun Distributiecentrum, de nodige voorbereidingen getroffen om de actie tot een succes te kunnen maken. “Doordeweeks al een mooie grote poster op het raam als aankondiging van de actie, terwijl ook de actieproducten in een heuse marktkraam op een overzichtelijke plek stonden opgesteld. Het nodigde in ieder geval enorm uit om daar een aantal producten van mee te nemen. Ook had Hoogvliet onze actieproducten in ruime mate ingekocht en werd de stelling continu bijgevuld, de klanten grepen dus niet mis. Chapeau!”

Tekst loopt door onder de foto

voedselbank vrijwilligers inzamelactie 4.jpg

Dankbaar voor recordopbrengst

Al vanaf het begin om 09:00 uur konden de eerste vrijwilligers vol aan de bak. “Niet dat wij dat erg vonden, want daar staan wij natuurlijk voor. Erg veel positieve reacties van de klanten, heel veel donaties, sommigen kochten alle producten van ons boodschappenlijstje. Jongedames die aangaven niets nodig te hebben, maar speciaal voor de actie naar de winkel kwamen, om vervolgens met een volle boodschappenmand bij ons terugkwamen. Hartverwarmend allemaal.”

De vrijwilligers zagen de voorraad lege kratten steeds verder afnemen. Chauffeur Nico moest zelfs worden ingeschakeld om de opbrengst eerder op te halen en nog meer lege kratten mee te nemen. Ook ’s middags bleven de kratten zich vullen. Zelfs mensen die de supermarkt uit kwamen en nog niks gekocht hadden, gingen weer terug naar binnen om vervolgens met meerdere producten terug te komen. En zaterdag ging het in dezelfde vaart door. “Mensen gaven veel. Een flink aantal zei ook ‘Voedselbank? Geef maar!’ (het boodschappenlijstje dus). De assistent bedrijfsleider kwam zijn verbazing uitspreken zo goed als het ging. Hadden zijn mensen de stelling net bijgevuld, konden ze weer opnieuw beginnen.”

Dat Alphenaren gul gaven blijkt wel uit bovenstaande, maar ze gaven dit keer nog meer dan normaal. Het resultaat was namelijk een recordopbrengst van meer dan 240 bomvolle kratten, inclusief vijf kratten van Hoogvliet. “Nog nooit eerder hebben wij zoveel kratten voedselproducten in één actie hebben opgehaald”, laat de Voedselbank weten. “Woorden schieten eigenlijk te kort, maar iedereen weer hartelijk bedankt: Hoogvliet, vrijwilligers, maar bovenal de klanten met hun hartverwarmende reactie en die zo gul hebben gegeven. Klasse allemaal!”

voedselbank vrijwilligers inzamelactie 3.jpg



Reacties