arrow_back

RIJNWOUDE SCHITTERT


Het goede voorbeeld wordt al in Koudekerk aan den Rijn gegeven. Regelmatig lezen we daarover in de Groene Hart koerier. Rotary Rijnwoude, Actief Rijnwoude en speeltuin De Rode Wip willen dit graag verbreden naar alle kernen van Rijnwoude. Doel: een schitterende omgeving.

Waar gaat het om? De straten, bermen en slootkanten liggen vol met rotzooi: plastic zakjes, mondmaskers, lege blikjes en flesjes, papier, sigarettenpeuken etc.. Al die rotzooi komt vroeg of laat in het water en in de zee en bedreigt het leefklimaat. Sneller nog komt het in de magen van vogels en andere dieren en bedreigt hun leven. Natuurlijk is de beste oplossing: voorkom dat er afval op straat belandt. Zolang dat nog niet door iedereen wordt nageleefd, moet er iets gebeuren. We komen in actie met als doel dat onze eigen leefomgeving weer gaat schitteren en geen bedreiging is voor dier en mens. Goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen.

opruimdag.jpg

Op zaterdag 19 maart 2022

is het in heel Nederland

 

OPSCHOONDAG

 

Rijnwoude sluit aan.

Op deze dag geven we het startschot voor een maandelijks terugkerende schoonmaakochtend.

locatie

wanneer?

waar verzamelen ?

Hazerswoude dorp

zaterdag 19 maart 10 tot 12 uur

voor Dorpshuis De Juffrouw

Hazerswoude Rijndijk

zaterdag 19 maart 10 tot 12 uur

speeltuin De Rode Wip, J.P. Heijestraat 21 A

Koudekerk aan den rijn

zaterdag 19 maart 10 tot 12 uur

bij de Koudekerkse ruilboekenkast naast Rhijndael

Wie kan er mee doen? Iedereen is welkom (kinderen jonger dan 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassen persoon). Voor materiaal wordt gezorgd door de schone buurtcoaches van de gemeente Alphen aan den Rijn: er zijn afvalgrijpers, afvalzakken, handschoenen en hesjes.

Aanmelden? Graag, want dan weten we welk/hoeveel materiaal er georganiseerd moet worden. Koudekerk aan den Rijn Jolande van Wetten: jolande@actief-rijnwoude.nl Hazerswoude Rijndijk Richard Brommers: voorzitter@derodewip.nl Hazerswoude Dorp Cathrin van der Werf: info@cathrinvanderwerf.nl

Na afloop drinken we een kop koffie en thee met wat lekkers en evalueren we de ochtend, zodat we het de volgende maand nog beter kunnen doen. In Koudekerk aan den Rijn wordt na afloop met het verzamelde afval een kunstwerk gemaakt.

Wie wordt de coördinator voor Benthuizen en voor de Groenendijk? We zijn nog op zoek naar een persoon (vanaf 18 jaar) die de maandelijkse organisatie voor deze kernen op zich wil nemen. Ben je daarvoor beschikbaar, laat het ons weten middels een mail naar a.beukertilstra@ziggo.nl (voorzitter Rotaryclub Rijnwoude).Reacties