arrow_back

Ruiters van Alphense manege blij met nieuwe ruiterpaden in Zegerslootgebied


Het Prinses Irenebos, wat beter bekend staat als het gebied Zegersloot-Noord, gaat de komende periode nog flink op de schop. Een gedeelte is al gedaan, waaronder het vernieuwen en aanleggen van de ruiterpaden. En daar is de Alphense manege maar wat blij mee.

De afgelopen maanden is in totaal 3,5 kilometer aan ruiterpaden hersteld en aangelegd in het Zegerslootgebied, waardoor het gebied nu is verbonden met Hippisch Centrum Zegersloot. Voor deze klus werden werkpaarden ingezet, dit om zo min mogelijk schade aan te richten aan de flora en fauna. De ruiterpaden zijn te herkennen door de zandpaden.

“Gemeente Alphen aan den Rijn, complimenten voor de mooie nieuwe ruiterpaden”, schrijft Hippisch Centrum Zeegersloot op Facebook. De manege heeft dinsdagavond met een groep de eerste buitenrit gemaakt, waaronder ook over de ruiterpaden in het Zegerslootgebied. En dat viel in de smaak. “Dat er maar veel mogen volgen dit seizoen!”

De gemeente opent deze maand ook drie themaroutes in het gebied. Voor nu bestaat de route enkel nog uit de thema’s ‘eetbaar’, ‘klimaat’ en ‘bijen’, maar daar moet in de nabije toekomst nog verandering in komen. Dan wordt de QR-tour het uitgebreid met informatie over onder andere amfibieën, de Galloway-koeien, ruiterpaden en vogels in het gebied Park Zegersloot.



Reacties