arrow_back

Slecht weer bestaat niet, slechte regenkleding wel...


Niets zo veranderlijk als het weer in Nederland! Een regenpak is dan ook zeker geen overbodige luxe. Sterker nog, als je regelmatig buiten te vinden bent is een regenpak een onmisbaar item! Maar hóe waterdicht is jouw regenpak nou eigenlijk? En op welke manier kun je je regenkleding het beste onderhouden? Plutosport deelt alle ins en outs.

Waterkolom

Als je op zoek gaat naar nieuwe regenkleding is de kans groot dat je de term ‘waterkolom’ meerdere malen tegen gaat komen, maar wat zegt die waterkolom nou eigenlijk over de waterdichtheid van de regenkleding?

De waterkolom wordt aangeduid in aantal millimeter, kleding met een waterkolom van 0 mm biedt bijvoorbeeld geen bescherming tegen water. Als een regenpak een waterkolom van 1.000 mm heeft, zorgt het pak ervoor dat je droog blijft tijdens een kort regenbuitje. Ga jij het hier niet mee redden en ben je op zoek naar een regenpak dat meer bescherming biedt? Een regenpak met een waterkolom tussen de 5.000 mm en 10.000 mm zorgt ervoor dat je zelfs tijdens meerdere uren in extreem weer nog droog blijft. Hoe hoger de waterkolom, hoe meer bescherming het pak biedt!

Onderhoud

Omdat je regenkleding alleen maar draagt als het regent, is het natuurlijk niet zo gek dat de gemiddelde regenjas viezer wordt dan een gewone jas. Het is dan ook verstandig om je regenkleding goed schoon te maken en te laten drogen nadat je het gedragen hebt.

Maar wist je ook dat je nog langer plezier kunt hebben van je regenkleding als je het regelmatig wast? Veel regenjassen en regenbroeken kun je gewoon in de wasmachine doen, maar het is natuurlijk wel heel belangrijk om van tevoren goed de wasvoorschriften op het label te bekijken! En? Mag jouw regenjas en/of regenbroek in de wasmachine? Top!

Dan nog iets belangrijks: gebruik tijdens de wasbeurt alleen speciaal water- en vuilafstotend wasmiddel voor regenkleding of waswolmiddel en spoel de regenkleding naderhand goed uit, dan behoudt de regenkleding zijn ademende en waterdichte eigenschappen het langst!

Tip

Ben je van plan om een stuk te gaan wandelen, maar wordt er regen voorspeld? Dan mogen regenlaarzen natuurlijk ook niet ontbreken. Hoewel regenlaarzen vroeger vooral vormloos en functioneel waren, zijn er tegenwoordig steeds meer modieuze regenlaarzen verkrijgbaar in leuke kleuren en met hippe details. Ook met regenlaarzen kun je er dus nog steeds fashionable uitzien, maar blijven je voeten wel lekker droog!



Reacties

Locatie