arrow_back

Sloop van de woningen aan de Gouwsluisseweg in volle gang


Aan de Gouwsluisseweg in Alphen aan den Rijn maakt een rijtje woningen plaats voor vijf nieuwe woningen. Er is inmiddels gestart met de sloop en asbestsanering van het nieuwbouwproject Gouwekade.

Het gaat om de woningen gelegen aan het einde van de Gouwsluisseweg, een doodlopende straat. Deze woningen verkeren in slechte staat en zijn aan vernieuwing toe. Daarvoor in de plaats komen aan het water vijf nieuwe geschakelde woningen met een grote tuin. De nieuwbouwwoningen zijn ontworpen door Zaak van NN Architecten en worden gebouwd door De Raad Bouw uit Katwijk. De verwachting is dat de woningen in de zomer worden opgeleverd.

Het project bestaat uit drie afzonderlijke onderdelen: een reeds bestaand kantoorblokje dat wordt omgevormd naar vijf woningen, een rijtje van zeven woningen dat op de plaats komt van een ouder blokje, en twee vrije kavels. Het kantoorblokje ombouwen naar woningen is al gebeurd. In een volgende fase zullen nog twee vrijstaande woningen gebouwd worden en enkele rijwoningen. Als dat heeft plaatsgevonden is de ontwikkeling van de kop van de Gouwsluisseweg als woningbouwlocatie afgerond.

gouwekade-alphen-nieuwbouw-woningen2.jpgReacties