arrow_back

Sneak peak in het nieuwe Groene Hart Lyceum


Op 3 juni 2019 werd gestart met de bouw van het nieuwe schoolgebouw van het Groene Hart Lyceum. Inmiddels is de bouw aardig gevorderd, maar hoe ziet het er nu van binnen uit?

De bouw van het nieuwe Lyceum is onderdeel van het Masterplan Onderwijshuisvesting van de gemeente Alphen aan den Rijn. Het nieuwe gebouw wordt uitgebreid met ongeveer 2000 vierkante meter extra oppervlakte, tot een totaal van rond de 8000 vierkante meter. Aan de Tolstraat verrijst een nieuw onderwijscomplex, waar het nieuwe Groene Hart Lyceum, Groene Hart Topmavo en de sporthal onderdeel van uitmaken.

Nieuw schoolgebouw

Het oude schoolgebouw van het Lyceum is eerst volledig gestript, in juni 2019 is vervolgens begonnen met de renovatie van het gebouw. Bij dit vernieuwde gebouw wordt een compleet nieuw deel aangebouwd. Op het terrein aan de Tolstraat is ook een nieuwe sporthal gebouwd, die het Lyceum met de Groene Hart Topmavo gaat delen.

Raymond Ophuis, hoofd van de dienst huisvesting van SCOPE scholengroep, liet eerder weten: “Het nieuwe Lyceum wordt een echte blikvanger voor de gemeente en een schoolgebouw is een van de mooiste en meest zinvolle projecten om aan te werken.” Astrid Schouten, directeur van het Lyceum, vergeleek het nieuwe gebouw met de hardware van een computer. “Het belangrijkste is voor ons de software, de leraren, de ondersteuners en de leerlingen, die straks van dit nieuwe gebouw een plaats maken voor geloof, hoop en liefde.”

Sneak peak

Op social media deelt Groene Hart Scholen twee foto’s van de binnenkant van het nieuwe schoolgebouw. Zij laten weten: “Afgelopen week heeft SCOPE scholengroep alle bouwers van het nieuwe Leerpark en Lyceum persoonlijk bedankt voor hun inzet en betrokkenheid in deze bijzondere omstandigheden. De schoolgebouwen worden prachtig!”

groene hart scholen lyceum nieuwbouw sneak peak 2.jpg

groene hart scholen lyceum nieuwbouw sneak peak.jpg



Reacties

Locatie