arrow_back

Speelplaatsen worden voor 1,6 miljoen opgeknapt


De speelplaatsen in de hele gemeente Alphen aan den Rijn worden voor 1,6 miljoen euro opgeknapt. Hiervoor zijn een inventarisatie en een planning gemaakt. Het Speelruimteplan wordt in het najaar vastgesteld als er voldoende inspraak is geweest en een goede visie is gemaakt.

Wethouder Gert-Jan Schotanus zat in een spagaat donderdagavond 20 februari tijdens de gemeenteraadsvergadering. Enerzijds had hij op verzoek van de raad veel haast gemaakt met een nieuw speelruimteplan. Anderzijds ontbrak daardoor een goede onderliggende visie en was er weinig aandacht besteed aan inspraak.

Visie
De gemeenteraad had bij voorbaat een motie ingediend met een opdracht voor de wethouder om alsnog met een goede visie te komen. Dat is Schotanus sowieso van plan, nu dus gesteund door de hele Alphense politiek. "Ik wil een goede visie hebben. Deze wordt samengesteld samen met onder andere de Kinderraad, buurtbewoners en organisaties die zich bezighouden met bewegen", aldus de wethouder die denkt dat een koppeling met het Vitaliteitsplan en andere beleidsplannen goed mogelijk is. De visie op speelruimten moet volgens de raad vooral gaan om het buitenspelen. De wethouder komt na de zomer met zo’n visie terug naar de raad.

Uitstel
Een raadsmeerderheid is het eens met de VVD die eerst een goede visie wil zien en daarna pas een nieuw Speelruimteplan inclusief financiering. Het plan wordt dan tijdens de begrotingsraad in oktober besproken. Wel moet nu direct worden begonnen met de noodzakelijke opknapbeurten. Hiervoor stelt de raad 1,6 miljoen euro beschikbaar.



Reacties