arrow_back

‘State of the art’ woonplezier in de Kloostertuinen


In Alphen aan den Rijn is het mooi, rustig en centraal wonen. Dat kan bijvoorbeeld in de nieuwbouwwijk Burggooi, waar binnenkort het project Kloostertuinen fase 3 verrijst. Alle woningen krijgen hier een warmtepomp en zijn volledig gasloos.  

Bewust kiezen voor de toekomst
De huizen in Kloostertuinen fase 3 krijgen geen gasaansluiting, wat ze uniek maakt in deze wijk. In plaats van gas krijgen ze een bodemwarmtepomp, die in de winter warmte uit de bodem haalt. In de zomer zorgt hij juist voor koude, zodat een huis ook in de tegenwoordig tropische Nederlandse zomers net een paar graden koeler blijft. Een warmtepomp maakt van een cv-ketel voorgoed een museumstuk. Hij werkt op elektriciteit, maar het verbruik valt alleszins mee. Naast een warmtepomp krijgen de huizen ook zonnepanelen, waardoor je energierekening flink lager uitvalt. Je kunt met recht zeggen: wie hier straks woont, is klaar voor de toekomst.

Ontspannen in ruimte en groen
Het is wetenschappelijk aangetoond dat mensen zich beter voelen in een ruimtelijke en groene omgeving. Alleen daarom al zou je straks in deze huizen willen wonen, want ze liggen in een ruim opgezette wijk waarin veel plek is voor groen en natuur. Verder hebben alle huizen een bijzonder ruime achtertuin: die beginnen zo’n beetje bij 110 vierkante meter, en lopen op tot bijna 300 vierkante meter. Daarnaast hebben de huizen ook een flinke voortuin en hebben ze door hun slimme ligging allemaal veel zonuren.

Een omgeving die uitnodigt om te bewegen
Een ruimtelijke, groene omgeving is natuurlijk heel fijn, maar het is helemaal mooi als die ook de mogelijkheid biedt om daar goed gebruik van te maken. Dat zit in Burggooi wel goed. De wijk ligt pal aan een grote waterpartij met daarachter een langgerekte parkzone. Deze zone, met wandel- en fietsroutes, vormt de overgang naar het polderlandschap van het Groene Hart. Je kunt er bijvoorbeeld naar hartenlust hardlopen. Ook de kids in de wijk zullen blij zijn met de parkzone. Ze kunnen er lekker spelen, onder andere in een fijne speeltuin. Eindeloos buiten ravotten dus!

Centrale ligging
Iedereen die in Alphen woont, weet het wel: je woont er op een van de meest centrale plekken van de Randstad. De verbindingen met het openbaar vervoer zijn uitstekend en met de auto is de complete Randstad perfect bereikbaar. In een half uurtje ben je in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam of op Schiphol. Tegelijk blijft Alphen een landelijke plek om te wonen. Dat geldt dubbel en dwars voor de groene Kloostertuinen. Na een dag hard werken kom je hier gelijk tot rust. Parkeerellende is er niet, want de huizen hebben allemaal parkeerruimte op eigen grond.

Verschillende woningtypes
In Kloostertuinen fase 3 komen vrijstaande villa’s en 2-onder-1 kapwoningen te staan. De verkoop is afgelopen juni gestart, maar er zijn nog woningen beschikbaar. Zoals van het type Leonardus: mooie 2-onder-1 kapwoningen met grote tuinen op het zuidwesten en een architectuur die stamt uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Dat maakt deze huizen heel speciaal. Ze hebben een nostalgische uitstraling, maar tegelijk zijn ze door hun bouwtechniek en duurzaamheid echt ‘state of the art’. Meer informatie over het aanbod is te vinden op de website www.burggooi.nl.



Reacties