arrow_back

TEAN en Nieuwe Sloot woedend over plannen gemeente


TEAN en Nieuwe Sloot hebben nog drie maanden de tijd om samen met Stichting Alphense Tennisparken (SAT) en de gemeente Alphen aan den Rijn aan een plan voor de toekomst te werken. De clubs willen op hun eigen locatie blijven, ook als het onafhankelijke SAT failliet gaat.

De beide tennisclubs in Alphen aan den Rijn, TEAN en Nieuwe Sloot, zijn zeer ontevreden over het plan om TEAN te laten verhuizen naar locatie Nieuwe Sloot. De gemeente wil dan op de locatie die TEAN achterlaat woningen kunnen bouwen. Met de opbrengst zouden de schulden van Stichting Alphense Tennisparken (SAT), eigenaar van onder meer het onroerend goed en de horeca, worden afbetaald. Tegelijkertijd is een reddingsplan in grote lijnen voorgesteld voor de komende tien jaar voor het Alphense tennis.

Beter voorstel
Het voorstel van wethouder Kees van Velzen is ook door de gemeenteraad niet goed ontvangen. Na een lange discussie in een bomvolle zaal werd op verzoek van Van Velzen geschorst. Een groot deel van de raad was met een ‘tegenvoorstel’ gekomen. Namelijk wel meteen een acute betaling van 129.000 euro doen en dan drie maanden de tijd nemen om samen met de gemeenteraad tot een gedragen voorstel te komen. De urgentie is duidelijk: voor 1 januari moet er een werkbaar plan zijn, omdat anders SAT failliet is. De raad gaat echter niet akkoord met een overhaast besluit dat niet door de mensen die het aangaat wordt gedragen.

Geheimhouding
Tijdens de behandeling van het voorstel bleek dat de leden van beide verenigingen, 900 bij TEAN en 600 bij Nieuwe Sloot, ter plekke op de hoogte werden gesteld van de plannen. Pas na behandeling van het voorstel werden de leden elders door hun besturen geïnformeerd. Dat schoot zowel de leden als de gemeenteraad in het verkeerde keelgat. Volgens voorzitter Peter Chaudron van TEAN was het hem en voorzitter Willy Spanjer van Nieuwe Sloot door de gemeente verboden om met de achterban te praten.

Faillissement
Het dreigende faillissement van SAT was uiteindelijk deze zomer een onaangename verrassing voor wethouder Van Velzen (financiën) en wethouder Schotanus (sport). De beide tennisverenigingen zijn overigens financieel wel degelijk gezond. Vandaar dat beide voorzitters vinden dat er een betere en gedragen oplossing moet worden gevonden. Zij vonden de gemeenteraad aan hun kant.



Reacties