arrow_back

Theater Castellum moet wachten op nieuwe Cultuurvisie


De gemeenteraad is ontevreden over de gang van zaken rond Theater Castellum. Hoewel de meeste partijen willen wachten op de nieuwe Cultuurvisie, wordt ook geopperd om 6 ton minder te reserveren.

Wat er ook besloten wordt, het is duidelijk dat Theater Castellum moet worden verbouwd. Hiervoor is een investeringskrediet van 2,6 miljoen euro beschikbaar. Dat krediet is verhoogd met 600.000 euro voor optimaal gebruik door culturele en maatschappelijke organisaties. Omdat dit niet van de grond komt, willen oppositiepartijen D66, RijnGouweLokaal en VVD gesteund door SGP, SP en D66 de gevraagde 6 ton uit het investeringskrediet halen.

Hoewel de verantwoordelijke wethouders Van Velzen (project Castellum) en Maat (cultuur) dit begrijpen, willen zij liever wachten op de nieuwe Cultuurvisie. De gemeenteraad gaat hier in meerderheid in mee, maar wil de motie van D66 eventueel alsnog van de plank halen als de plannen financieel niet bevallen. De geplande raadscommissievergadering over Theater Castellum van 11 juli is vervallen totdat de Cultuurvisie klaar is.



Reacties