arrow_back

Thuiswedstrijden voor ARC en Alphense Boys


ARC en Alphense Boys spelen komend weekeinde allebei thuis. Gelet op de standen op de ranglijsten in beide hoofdklassen zou het mogelijk zijn alle punten in Alphen te houden.

ARC ontvangt Spijkenisse. Dat is een ploeg in vorm. De eerste periode van tien wedstrijden werd afgesloten met een vijftiende plaats met slechts vijf punten. Daar kwamen er in periode twee twintig bij. Van de laatste tien wedstrijden werden er slechts twee verloren. Er werden in de tweede periode dus twintig punten gehaald en dat was evenveel als SC Feyenoord en Sportlust’46. De periodetitel ging op doelsaldo naar Feyenoord. Inmiddels is Spijkenisse opgeklommen naar positie twaalf met vijf punten minder dan het als zevende genoteerde ARC. In Spijkenisse won de Racing destijds simpel met 3-0, maar toen draaide die tegenstander dus nog voor geen meter.

Alphense Boys krijgt Be Quick 1887 op bezoek, waarvan eerder in het Groningse Haren met 2-1 werd verloren. Be Quick 1887 staat twaalfde met vijfentwintig punten uit twintig wedstrijden. Alphense Boys neemt de vijfde plek in met zes punten meer en een wedstrijd minder gespeeld. De opponent van zondag heeft op een na de minste goals tegen in de Hoofdklasse A. Zeven keer werd gelijkgespeeld en buiten Haren werd slechts twee keer gewonnen. Alphense Boys, dat al min of meer uitgespeeld was in deze competitie, kan opeens weer bovenaan mee gaan doen en kan nog gemakkelijk tenminste derde worden. Die plek zou aan het eind van de rit zomaar deelname aan de nacompetitie kunnen opleveren.



Reacties