arrow_back

Tom-team actief vanuit AquaRijn


Vanaf 29 maart 2021 is Tom in de buurt niet meer actief vanuit wijkcentrum De Ridder, dat ophoudt buurthuis te zijn. In plaats daarvan kunnen inwoners terecht in AquaRijn. AquaRijn is zowel zwembad als buurthuis en bevindt zich aan de Cantharel 10 in Alphen Noord.  

Tom in de buurt was al actief in AquaRijn. Zo vinden hier bijvoorbeeld de NAH-ontmoetingsgroep en het NAH-ontmoetingscafé plaats. Het team statushouders en een sociaal makelaar opereren al vanuit AquaRijn. Net als in de Ridder gaat het Tom-team in AquaRijn activiteiten organiseren voor buurtbewoners. Op dit moment zijn echter helaas – door corona – de meeste activiteiten afgelast. Zodra het mogelijk is, gaan ze van start.

Koffie en ontmoeten 

Wel vindt op maandag- en woensdagmorgen ‘Koffie en Ontmoeten’ plaats, een inloop waar inwoners zich in verband met coronaregels vooraf voor moeten aanmelden. Dat kan via team.noord@tomindebuurt.nl.

Spelletjesavond

Een nieuwe activiteit die op 7 april start is een spelletjesavond voor jongvolwassenen (circa 18 tot 28 jaar). Deze vindt eens in de veertien dagen plaats op woensdagavond van 19:00 tot 20:30 uur. Aanmelden vooraf is – in verband met corona – noodzakelijk. Dit doe je door een mail te sturen naar jongvolwassenen@tomindebuurt.nl.

Samen voor de buurt 

Jary Göbel, vestigingsmanager van AquaRijn, is blij met de nieuwe samenwerking. “Met de overstap van dit Tom-team naar AquaRijn zorgen we voor een nog betere bezettingsgraad in de accommodatie. De activiteiten die we gezamenlijk organiseren, passen naadloos in het beleid van de gemeente inzake de buurthuizen.” Els Boot van Tom in de buurt hoopt door de samenwerking op deze mooie plek nog meer buurtbewoners te bereiken. “Veel bewoners komen naar AquaRijn om te ontspannen. Daarbij willen we onze ondersteuningsmogelijkheden breed onder de aandacht brengen.”

Kijk op www.tomindebuurt.nl

Tom begeleidt klanten en organiseert op dit moment vooral activiteiten buiten en online. Kijk voor de mogelijkheden op www.tomindebuurt.nl/activiteiten. Of neem contact op: bel 088 900 4567, vul het contactformulier in op de website of stel jouw vraag via de chat.



Reacties

Locatie