arrow_back

Ton subsidie voor Huis van Duurzaamheid in bibliotheek


Bibliotheek Rijn en Venen krijgt 100.000 euro subsidie om een Huis van Duurzaamheid in te richten. Dit Huis wordt deels fysiek en deel digitaal. In het Huis van Duurzaamheid worden alle initiatieven in de gemeente bij elkaar gebracht op het gebied van duurzaamheid. Doelgroep zijn de inwoners.

In het Huis van Duurzaamheid wordt zichtbaar welke duurzame initiatieven van inwoners en bedrijven interessant zijn voor Alphenaren. Voor bedrijven is er een soortgelijk loket, maar niet in de bibliotheek.
De bibliotheek is volgens wethouder Erik van Zuylen zeer geschikt om een loketfunctie te vervullen: "De bibliotheek is openbaar en laagdrempelig en is bovendien aanwezig in alle dorpen en in de stad. Als gemeente werken wij al jaren met de bibliotheek samen. We willen in het Huis van Duurzaamheid vooral de inwoners inspireren."

De politieke partijen reageren enthousiast op het plan en zullen in de gemeenteraadsvergadering van 25 maart dan ook graag de gevraagde subsidie van 100.000 euro ter beschikking stellen.



Reacties