arrow_back

Uitvaartcentrum weg uit Nassaustraat


De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn wil niet opnieuw een uitvaartcentrum tussen de huizen in de kinderrijke Nassaustraat. Wethouder Gerard van As gaat hierover met de eigenaar van het pand in gesprek.

De komst van het uitvaartcentrum Kramer en Kamsteeg riep in de zomer van 2018 veel emoties op bij de buurtbewoners. Het uitvaartcentrum werd gevestigd in een pand middenin de kinderrijke Nassaustraat tegenover een speelplaats. De buurtbewoners waren niet blij met rouwauto’s en crematies tussen hun woningen.

Onlangs is voor het uitvaartcentrum faillissement aangevraagd. Nu het weg is, willen de buurtbewoners niet opnieuw worden geconfronteerd met een uitvaartcentrum. CDA, RGL en SP stelden hierover vragen aan wethouder Gerard van As.

Van As zegde toe om in gesprek te gaan met de eigenaar van het pand en eventueel ook met de curator van het voormalige uitvaartcentrum. "De gemeente heeft liever geen doorstart, maar een geheel ander bedrijf in dit pand." De suggestie van een aantal woningen op deze locatie heeft de wethouder in zijn achterhoofd opgeslagen.

Op de foto: De ondernemers Kramer en Kamsteeg verdedigen in 2018 de komst van het uitvaartcentrum bij de politieke partijen.



Reacties